Espectacles de més qualitat i una presència més important del món dels pallasso. Aquestes són les dues característiques del Pleniluni, la setena edició de la Mostra de Circ de Torredembarra, que començarà divendres i durarà vuit dies. L’espectacle inaugural serà a càrrec d’un dels clowns més populars, el nord-americà Jango Edwards, que presentarà el muntatge Classics Duo, acompanyat per la pallassa catalana Cristi Garbo. Dirigit per la companyia Passabarret, en el cartell del Pleniluni també destaca el cabaret de clausura, la nit del 2 d’agost, que estarà dirigit pel clown italoamericà Peter Ercolano.

L’espectacle d’obertura, Classics Duo, que es farà en horari nocturn a la plaça del Castell, marcarà la línia dels espectacles de l’edició d’enguany de la mostra, organitzada pel Patronat Municipal de Turisme de Torredembarra sota la direcció artística de la Companyia Passabarret. Per una banda, perquè el protagonista és un pallasso, Jango Edwards, i en aquesta edició se’n potencia més que mai la presència a la mostra. I, per l’altra, perquè «és indubtable» l’augment qualitatiu de les propostes, que portaran a Torredembarra alguns dels noms més destacats dels circuits de circ habituals, com ara Zahir Circo i l’atrevit pallasso argentí Chacovachi.

Els espectacles, d’entrada gratuïta, tindran lloc en diversos espais del municipi, tant del centre de la vila com de Baix a Mar. David Sancho, director artístic de la mostra, va destacar el vessant turístic, però també la incidència que té entre els torrencs: «És una mostra que té un vessant turístic; volem fer els espectacles allà on hi hagi la gent, i no obligar la gent a venir a veure’ls», va dir ahir Sancho, que va destacar que, després de sis edicions del Pleniluni, «s’ha fidelitzat el públic».

Entre les novetats d’enguany destaca l’activitat prevista pel divendres 1 d’agost, quan diverses companyies oferiran un petit cabaret itinerant pel passeig marítim, tot buscant «l’efecte sorpresa».

En el programa, destaca la presència de la companyia catalana Zahir Circo, amb l’espectacle Einstein, el atómico y el relativo, que uneix algunes accions d’habilitat pràcticament perdudes al circ català, com ara la roda alemanya, un espectacular número de perxa o de cascades. Els argentins Maku Jarrak i Chacovachi també són dos dels noms destacats d’aquesta edició. Chacovachi, que va ser el cap de cartell de l’any passat a la plaça Friki de Tarragona, dins de la festa major de Santa Tecla, repassarà alguns dels números més coneguts de la seva trajectòria en una proposta titulada Un payaso malo puede arruinar tu vida.

El cabaret de clausura, previst per la nit del 2 d’agost, i que ja s’ha convertit en tot un clàssic del Pleniluni, tornarà a fer-se a Cal Bofill. Enguany estarà di rigit pel prestigiós clown italoamericà Peter Ercolano, i hi seran presents artistes de la companyia Passabarret i de Los Galindos, a més d’altres artistes convidats, en una proposta recentment estrenada que porta per títol Pallassatta.

Durant els vuit dies de la mostra també s’organitzaran tallers de circ, pensats per als més petits.

  • guinovart
  • luis pedrahita
  • Rhapsody of Queen
  • la dona del 600
  • obeses
  • la neta del senyor linh
  • lehman trilogy
  • juan tamariz