Tenim una molt bona notícia per al teatre català: l’actor i cantant Joan Vázquez estrenarà la versió en anglès del seu exitós espectacle Paquito Forever al Club Cumming de Nova York el proper 24 de febrer.

Després de la gran acollida en diverses temporades a Barcelona, ​​Madrid i altres ciutats espanyoles, i representar-se a Londres en un parell d’ocasions, el musical escrit per Fran Arráez i Gerard Alonso i dirigit per Victor Alvaro aterra a Nova York, una ciutat que té un paper protagonista en la història d’aquesta obra, inspirada en la vida real de Paco Alonso, el bailaor, cantaor, actor i transformista que va créixer amb ganes de ballar a l’Espanya de la postguerra de Franco, però que es va obrir camí fins a arribar a les llums brillants de Broadway i va acabar recorrent el món ballant i cantant amb les revistes més famoses, els ballets més aclamats i al costat dels artistes més prestigiosos d’aquells temps.

Segons Joan Vázquez, “Paco va fer de Nova York la seva ciutat natal durant dècades. Era un artista de Barcelona que va actuar en llocs emblemàtics com Village Gate, Theatre East o el mític Ràdio City Hall. Era un gran somiador i un veritable lluitador. M’inspira a explicar la seva història precisament a la gran ciutat on ell va triomfar i que és la meca el musical. “

Paquito Forever , pel qual Joan Vázquez va obtenir el premi a la Millor Interpretació Masculina dels Premis de Teatre Musical 2018, és la història d’una figura forta i valenta que es nega a deixar que l’adversitat, el fracàs o fins i tot la intolerància li impedeixin assolir l’èxit. El mitjà britànic The New Current va publicar: “La representació de Paquito Forever va ser realment meravellosa, captivadora i increïblement bella.”

Aquesta és la segona vegada que Joan Vázquez estrena un espectacle seu a Nova York. El 2017 va presentar el seu també aclamat homenatge a Sondheim Something ‘s Coming al 54 Below. L’artista barceloní acaba de celebrar amb molt èxit dues dècades sobre l’escenari amb l’espectacle 20 anys no són na i actualment està interpretant Something’ s Coming al Maldà.I encara el proper mes de març torna a encarnar Ocaña Reina de la Rambla a l’Escenari Joan Brossa.

  • West Side Story
  • Nomad
  • Crimen y telón
  • Paco Ibáñez