Josep Maria Pou.

A telèfon obert havia de titular-la funció que va tenir lloc dissabte passat al Teatre Calderón de Valladolid com a conseqüència que uns pocs desconsiderats espectadors van mantenir els seus telèfons mòbils encesos durant les dues hores llargues que dura l’obra A celobert, protagonitzada per Josep Maria Pou i Nathalie Poza. Tots dos estaven interpretant l’escena cimera del text David Hare, quan l’enèsim mòbil trencava la màgia del que estava succeint a l’escenari.

Tom, encarnat per Pou, en aquest moment lamentava comprovar com el seu amor per Kyra (Poza) ja no retornaria. El protagonista en aquest moment va amagar entre les mans la cara. Quan les va retirar va aparèixer amb tota la seva sinceritat Josep Maria Pou, lamentat que “per què hem d’aguantar això”, mentre la seva companya Nathalie, semblava plorar de peu amb el cap amagat entre els braços.

Els espectadors, que gran nombre ocupaven el pati butaques, les llotges i la galeria, van contenir la respiració uns segons, per immediatament ovacionar els actors amb veus d’ànim i retrets als mal educats que no van tenir tan sols la vergonya d’esfondrar-se a la butaca , ja que tot i el manifest malestar dels actors i del públic, un altre telèfon va començar a sonar una altra vegada mentre que la seva propietària sortia veloç de la sala entre els improperis dels presents. Però el desvergonyiment de la poc respectable espectadora no es va reprimir doncs no va tenir inconvenient a tornar al seu lloc quan la funció s’havia reprès.

La veritat és que des que es va aixecar el teló a les 20.30 hores, diversos mòbils es van poder sentir, fins al punt que un va merèixer la resposta en veu alta del seu portador.

DES DEL TEATRE ES RECORDA LA SEVA DECONNEXIÓ

Des de l’equip regent del Teatre Calderón, a requeriment d’alguns espectadors a la conclusió de la funció, es va recordar que al començament es passa un enregistrament demanant la desconnexió dels telèfons mòbils, a més d’apel•lar a la consideració i educació del públic, cosa que el dissabte algunes persones ostensiblement preferir obviar.

Pel que va saber ABC, a les funcions de dissabte sembla que hi ha força abonats que són professionals que puntualment estan de guàrdia els caps de setmana, la qual cosa pel que aquest dissabte es va veure, en aquest cas millor sentir, no els impedeix anar a un acte públic i no silenciar els seus telèfons mòbils. Seria un detall que, tant pel bon servei de les seves competències estiguin en un altre lloc més convenient per la seva tasca com per respecte als seus conciutadans no acudissin al teatre, en aquest cas, quan estiguin de guàrdia de treball.

APEL•LAR AL PÚBLIC

Josep Maria Pou, a més de demanar respecte pel treball dels actors, es va dirigir al públic des de l’escenari del Calderón apuntat que “vostès també haurien d’exigir que aquestes coses no passin”. De fet, el seu disgust era molt palpable, fins a l’extrem de dir-li a Nathalie Pou “no puc”. Finalment la seva companya a A celobert va estirar donant peu amb el seu text per continuar la funció, que va concloure amb una prolongada ovació dels espectadors, que en peu voler agrair el lliurament i professionalitat dels dos intèrprets.

ABC es va posar en contacte aquest diumenge amb l’actor, que va afirmar que “aquestes coses no s’han d’ignorar. Al contrari, crec que el millor és fer que el públic sigui conscient que aquestes desconsideracions van en contra de tots, actors i públic”.