La 24a Fira Mediterrània de Manresa se celebrarà del 14 al 17 d'octubre de 2021

La 24a edició de la Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 14 al 17 d’octubre del 2021, obre la Convocatòria Artística per participar-hi des d’avui fins al 27 de gener.  Us enviem els Requisits.

Requisits

La Fira Mediterrània de Manresa és el mercat estratègic de les propostes artístiques que utilitzen l’arrel, la tradició i la cultura popular com a motor creatiu.

La Fira Mediterrània treballa amb els 360 graus de l’arrel tradicional, partint del grau inicial, el patrimoni immaterial i l’herència cultural, passant per les associacions de cultura popular i tradicional, que treballen a partir del patrimoni immaterial connectant-lo amb la societat, i finalment, el sector professional, els artistes que creen a partir d’aquesta tradició. La Fira Mediterrània posa especial èmfasi en l’intercanvi, la interrelació i la intersecció de tots ells.

Una Fira multidisciplinària que planteja tres grans itineraris:

 • Música: amb l’escena mediterrània de músiques del món i música folk prioritzant les novetats de l’escena catalana d’arrel.
 • Arts escèniques: amb la dansa, el teatre, el circ, les arts de carrer i les propostes de públic familiar creades a partir de patrimoni immaterial i de la cultura popular i tradicional.
 • Cultura popular i associacionisme: posant èmfasi en el seu maridatge amb el sector professional de les arts i també mirant cap al patrimoni immaterial de la Mediterrània.

Aquest plantejament es concreta amb una programació integrada per propostes que parteixen de l’arrel tradicional com a motor creatiu, una arrel amb mirades polièdriques, i que ens parla en present.

Fira Mediterrània estructura una part de la seva programació a partir de tres claus:

 • Mirades: propostes d’artistes que no treballen habitualment amb l’arrel i que presenten la seva particular mirada cap a la cultura popular i tradicional.
 • Joves: propostes d’artistes emergents que ja de partida han centrat el seu treball creatiu en l’arrel tradicional.
 • Present: propostes que posen l’accent en una arrel creativa que no viu aliena a la realitat que ens envolta i que a partir del llenguatge d’arrel i de la cultura popular i tradicional pot parlar i reflexionar del que passa avui a la societat.

Criteris de valoració

 • Qualitat i interès artístic.
 • Encaix amb els eixos programàtics de la Fira.
 • Caràcter d’estrena: absoluta, a Catalunya o a l’Estat espanyol.
 • Recorregut potencial de la proposta.
 • Interès mostrat cap a la Fira com a espai de trobada, de diàleg i d’intercanvi.
 • Possibilitat de fer més d’una actuació per facilitar el visionat per part dels professionals acreditats.

Període de presentació

La data límit de presentació és dimecres 27 de gener de 2021 a les 24 h.

Es realitzarà valoració contínua de les propostes rebudes des de l’inici d’aquesta convocatòria.

Important: la sol·licitud de participació implica l’acceptació d’aquesta normativa.


Canal de presentació

Les propostes artístiques seran admeses únicament online, complimentant el formulari que es troba al final d’aquesta normativa de participació artística, un cop acceptada.

Cal enviar un formulari per cada proposta artística que vulgueu presentar.

Una vegada hagueu presentat la proposta, rebreu un correu electrònic de confirmació amb un document adjunt amb la informació de l’espectacle presentat. EN CAS DE NO REBRE’L, ES CONSIDERARÀ LA PROPOSTA COM A NO PRESENTADA.

En aquest enllaç, trobareu informació sobre les condicions econòmiques, l’hospitalitat, contractes i altres.

Per a qualsevol dubte, si us plau contacteu amb artistes@firamediterrania.cat