Estrena de 'Jueves de Comadres'

Comença el curs i la sala La Badabadoc ho fa amb dues estrenes, una a la programació oficial i l’altra, a l’OFF. Curiosament la secció OFF estrena abans i ens porta Jueves de Comadres, un espectacle que ve de l’Argentina i que es podrà veure els dies 10, 12 i 13 de setembre, a les 20.30.

A Jueves de Comadres, tres amigues de tota la vida es reuneixen  per celebrar el seu dia. Dedi, Sonia i Tast celebraran aquest tradicional dijous com tots els anys: cantaran, beuran i s’explicaran els seus secrets i somnis. Tot serà festa fins que expliquen un somni fet realitat.

El Dijous de Comadres és el dissabte anterior al Carnaval i té com a protagonistes les dones de la ciutat i dels pobles veïns. Elles protagonitzen aquesta celebració alegre i divertida. Només els coneixedors i qui n’han presenciat una saben de què estem parlant. Es una festa exclusiva de dones, ja que els Compadres van tenir el seu propi festeig el dijous de la setmana anterior. A la festa, que precedeix al Carnaval, no hi falten les fulles d’alfàbrega. Les dones se les posen al cabell, en forma de trenes o bé als vestits. Entre ball i ball, les branquetes van omplint l’ambient amb l’olor. Les canyes de blat de moro, que són signe de fecunditat, també formen part dels vestits. I no falten els jocs amb pintura i talc, una altra forma popular de celebrar aquesta acolorida festa.

I a partir del 19 de setembre i fins al 6 d’octubre, torna Kinderbuch, la història d’una dona alemanya que s’acosta a la Hedda Gabler d’Henrik Ibsen. Dones determinades pel seu estatus social que s’obliguen a fer veure i que estan constituïdes per una essència violenta i propera a l’horror. Diego Manso, autor i director, evoca una persona fosca, representada per la reconeguda i guardonada actriu argentina Belén Blanco, que és víctima i culpable, amb la qual mai s’empatitza, però que assumeix una posició personal i política que forma part d’una societat propera i poderosa.

L’argument se situa en una societat distòpica: les dones dels funcionaris viuen tancades, atemorides per un món exterior que, diuen, està poblat per grups d’insurgents. La protagonista és una d’elles: embarassada i casada amb un polític ascendent, passa el temps disparant en un camp de tir, teixint, escrivint i llegint cartes. Així, sorgeixen les veus del passat: la presència del seu pare, un militar empresonat per «desinfectar a la pàtria»; el record d’un amor que ella va decidir no viure (igual que succeeix amb Hedda Gabler), i les cartes d’una amiga que li pregunta: «Quina mena de monstre t’habita?». A mesura que el relat avança, es comença a conèixer l’origen d’aquesta violència i com certes persones arriben a dissociar la vida del món fins al punt de només trobar la bellesa en les armes i la mort.

 

SOBRE LA SALA
La Badabadoc és una sala de teatre situada al barri de Gràcia de Barcelona que neix a finals de 2014. Un espai de creació i una sala de teatre, centrat en les arts escèniques i audiovisuals contemporànies. El seu objectiu és la promoció, creació, investigació i difusió de peces de teatre, dansa, música i arts visuals i audiovisuals així com de qualsevol forma d’expressió artística.

La trobareu a: C/ Quevedo 3608012 Barcelona. Tel. 930 245 140

I les entrades a:
https://www.4tickets.es/labadabadoc-teatro/public/janto/?Nivel=Evento&idEvento=B17

Més info: www.labadabadoc-teatre.com

 

  • " "
  • " "
  • " "
  • <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5MXGrfx7UV8” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>