La Companyia de Circ “eia” presenta La Pranza!, una propostade circ amb música i cuina en directe.
La Pranza!, és una proposta de la Companyia de Circ “eia”. Un moment de trobada i experimentació artística de la companyia al complet amb artistes convidats/des, un projecte basat en el ritual del menjar i de la família, que es presentarà a diversos espais de l’Ateneu Popular 9 Barris de Barcelona i es podrà veure els dies 29 i 30 de juny i 1 de juliol.

Com en el cas de CAPAS, la companyia seguirà parlant de família, tradicions i relacions humanes. El públic itinerant serà el convidat d’honor per aquesta oda a la col·lectivitat mitjançant el llenguatge per excel·lència de la companyia, les arts del circ (Portés Acrobàtics, Banquina, Bàscula, Equilibris, Manipulació d’objectes, Canvi Ràpid, Comba).

La música i la cuina en directe seran parts integrants d’una creació que vol ser un moment de joia i reflexió sobre les diferents cultures i tradicions que comparteixen els membres de “eia”, un circ on es salta, es riu, es menja, es plora, un circ que se sent, que s’olora, que entra per tots els sentits…

Al Nadal 2015-2016, el Teatre Nacional de Catalunya acollia les ultimes funcions de CAPAS, primera creació de la Companyia de Circ “eia”, amb un grandíssim èxit de públic i de critica. Després d’aquesta experiència, els membres de “eia” van manifestar les ganes de continuar la seva investigació al voltant dels costums i tradicions culturals del Mediterrani, i la voluntat de compartir una nova experiència escènica amb altres artistes amb qui els uneix una forta complicitats.. Així naixia la llavor de La Pranza!, tres anys abans de la seva realització.

SINOPSI
Heu estat algun cop els convidats d’un menjar on cadascú porta un plat, per a compartir amb la resta de persones el resultat de les vostres preparacions? Quina imatge us ve al cap quan parlem de família, de tradicions?

Veniu viure la preparació, la expectació, el ritual d’una cuina repleta de personatges singulars, farina suspesa a l’aire, olor de tomàquet i alfàbrega,…

Deixeu-vos portar per La Pranza! de la Companyia de Circ “eia”, una experiència circense gastronòmica gens convencional, en el que el públic participa d’una celebració de la família, les tradicions i les relacions humanes. Una veritable escena costumista que combina acrobàcies, cuina i música en directe en diferents espais per fer-vos viure tot tipus de sensacions.

LA COMPNYIA DE CIRC “eia”
La Companyia de Circ “eia” (“si” a Sardenya, “élans imprevus accordés” en francès, “ impulsos imprevistos acordatS” en castellà) neix al 2009 de la fusió de dos grups: Armando Rabanera, Fabrizio Giannini i Cristiano Della Monica (Cirque Vague, Circo de la Sombra i Le Grand Osim Orchestra) i Francesca Lissia i Celso Pereira (Celso y Frana). Desprès de 8 anys d’experiència com a col·lectiu (CAPAS, la seva primera creació, ha girat per tota Europa, realitzant més de 150 funcions a 12 països) s’ha obert una nova etapa donant vida a dues noves produccions: Espera espectacle de circ de carrer portat per Celso i Francesca, e “inTarsi”, espectacle de sala portat per Armando i Fabrizio.

En els seus 8 anys d’activitat, la Companyia de Circ “eia” ha aconseguit posicionar-se com a una de las companyies de referència al panorama del circ contemporani català, espanyol y europeu, consolidant el seu discurs artístic basat en el “circ humà”, i obtenint el reconeixement del sector, la crítica i, sobretot, el públic.

“En una època on ser diferent és sovint un inconvenient, apostem perquè les nostres particularitats aflorin en els nostres espectacles i enriqueixin així el treball col•lectiu, atorgant-li el color i la diversitat que el món es mereix.”

PREMIS
Premi Ciutat de Barcelona 2011 – Categoria Circ
Premi MAX 2017 – Millor Espectacle Revelació – inTarsi
Premis de la Critica 2017 – Millor Espectacle Arts de Carrer – Espera
Premi Especial del Jurat – Premis Zirkolika 2016 – inTarsi
Premi Emilio Zapatero – Festival International T.A.C. de Valladolid 2012 – CAPAS
Millor Espectacle de Sala – Premis Zirkolika 2011 – CAPAS