LA TEMPESTA PARKING SHAKESPEARE

El Teatre Kursaal de Manresa serà el primer en acollir l’espectacle La Tempesta, de Marc Rosich, en la gira per Catalunya que emprèn la cia. Parking Shakespeare. Aquest és el seu primer espectacle de sala, després de més de 10 anys d’oferir creacions a l’aire lliure i en espais no convencionals. L’interpreten Mireia Cirera, Ester Cort, Adrià Díaz, José Pedro Garcia Balada, Pep Garcia-Pascual, Carles Gilabert, Marc Joy, Carme Milán, Santi Monreal, Ricard Sadurní i Àlvar Triay


LA COMPANYIA ENS PARLA DE L’ESPECTACLE
Es tracta d’una versió de La Tempesta de Shakespeare, adaptada i dirigida per Marc Rosich i amb música original de Marc Sambola. La proposta de Rosich vol treure el màxim partit a les forces de la companyia, amb qui el director ja ha treballat en drama a Woyzeck i en comèdia a Les alegres casades de Windsor. Aquest nou pas és, per al director, com una barreja d’aquests dos projectes anteriors, ja que podríem arribar a considerar que a La Tempesta  s’agermanen la densitat filosòfica i dramàtica d’una amb els elements de la comèdia més popular de l’altra.

La idea de muntatge vol mantenir tota la companyia contínuament en escena, creant amb els cossos dels mateixos actors la tempesta que obre la peça, i després,
l’illa fabulosa on les víctimes del naufragi van a parar i en la qual es busquen les unes a les altres, ara de platja en platja, ara endinsant-se en la malesa selvàtica, fins a l’aparent final feliç.

En la proposta dramatúrgica, hi ha una nova veu que emergeix d’entre les de tots els
personatges, una veu que sempre ha estat silenciada, la de la bruixa Sycorax, mare de Caliban. A l’obra original només es parla d’ella per dir-ne maleses. Per al nostre muntatge, hem pensat que valia la pena donar a Sycorax l’oportunitat d’explicar-se i defendre’s. De manera que el fantasma de la bruixa prendrà la paraula i sumarà la seva veu al complex joc de miralls de que es viu a l’illa.

Al rerefons de la peça i, a voltes, sota l’aparença d’una comèdia vibrant, hi rau una reflexió profunda sobre les utopies, sobre quina societat bastiríem en el cas que se’ns donés una segona oportunitat en una illa verge. El protagonisme d’aquesta illa màgica pren en el nostre muntatge una presència musical. Així, l’aire original de la peça, que sovint coqueteja amb la mascarada barroca amb números cantats, es tradueix en el nostre muntatge en la música composada especialment per a l’ocasió per Marc Sambola. Seguint la proposta de Shakespeare, Ariel és la veu cantant del muntatge, amb un seguit de cançons que embolcallen la peça i acaben confonent-se amb les mateixes forces tel·lúriques de l’illa.

GIRA DE L’ESPECTACLE
Kursaal de Manresa:
 27 de febrer a les 20h. ESTRENA.
Teatre Monumental de Mataró: 28 de febrer a les 19h.
Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa: 5 de març a les 20.30h.
Teatre Bartrina de Reus: 13 de març a les 20h.
Teatre Principal de Vilanova: 14 de març a les 19h.
Teatre Principal d’Olot: 19 de març a les 19.30h.
Teatre l’Escorxador de Lleida: 21 de març a les 19h.
Teatre El Jardí de Figueres: 26 de març a les 20h.
Teatre Municipal de Lloret: 27 de març a les 20h.
Teatre l’Artesà d’El Prat: 28 de març a les 18h.

BANNER QUINZENA METROPILITANA FILATURAS 2021
Banner Quinzena metropolitana 2021