Un 30 d’octubre d’ara fa trenta anys (l’any 1977) estranava La ciutat que tenia la cara bruta de Jorge Díaz i dirigida per Alberto Miralles, en el ja desaparegut Saló Diana de Barcelona. La companyia va néixer amb la clara voluntat de fer arribar el teatre infantil a tots els barris, pobles i ciutats de Catalunya. Avui, trenta anys i quaranta dos espectacles després, és l’única formació teatral supervivent del moviment associatiu d’actors i directors que varen obrir aquella sala, l’ADTE (Assemblea de Treballadors de l’Espectacle). Actualment la seu estable de treball d’aquesta companyia és el Jove Teatre Regina de Barcelona, del que n’és la companyia estable i titular.

Per a celebrar-ho es farà una festa ben especial per a menuts i no tan menuts. Serà el proper diumenge 28 d’octubre a partir de les 17h al Jove Teatre Regina de Barcelona. Les activitats començaran amb un passa-carrers a càrrec d’una banda de música per a després entrar al teatre per a seguir la festa d’aniversari. Un presentador ens introduirà al video que repassarà breument els millors moments d’aquests trenta anys de La Trepa. A continuació (18h) es representarà un dels espectacles que ara mateix està en cartellera, El màgic d’Oz. En acabar, es convidarà a pujar a l’escenari a molts dels que han format part de la companyia durant aquests anys (actors, directors, escenògrafs, …) per a poder bufar entre tots les espelmes del pastís dels 30 anys de La Trepa. Finalment, al carrer, tornarem a poder gaudir de la banda de música, es donaran regals als menuts i al carrer Minerva, a una carpa, hi haurà xocolata, melindros i més.

Al llarg d’aquests 30 anys, la Companyia de Teatre La Trepa ha comptat amb la inestimable col•laboració i treball d’autors, directors, actors, escenògrafs, figurinistes, compositors musicals…, en definitiva de bons professionals que han esdevingut bons amics de la companyia. Ha rebut, en major o menor quantia, l’ajut de les institucions del país i de l’estat espanyol i el suport i la complicitat d’entitats cíviques, associacions culturals i patrocinadors privats. Però, per damunt de tot, ha comptat sempre amb el suport i la fidelitat d’un públic, que tot i renovar-se periódicament per raons d’edat, ha esdevingut sempre el seu gran aliat, el seu màxim valedor a l’hora de reconéixer la qualitat dels seus espectcles i que l’ha portat a ser un referent del teatre familiar a Catalunya i a la resta de l’estat espanyol.

bANNER amic ficcions 2020