Javier Almeda, Joan Carles Suau i Mario Tardón.

Del 12 al 14 de juny, la nau Ivanow acull La curva, de Tankred Dorst. És una comèdia negra representativa d’aquest autor del teatre de l’absurd, inclòs en un selecte grup d’autors com Brecht, Beckett, Ionescu, Genet o Giraudoux. Paco Montes ha dirigit aquesta versió, amb Javier Almeda, Joan Carles Suau i Mario Tardón.

Parla de Jonás i Antón, dos germans molt peculiars que viuen al costat d’un revolt perillós d’algun punt remot d’una carretera secundària. Aquesta corba és la principal causa de molts accidents mortals, que són la font d’ingressos d’aquests germans. Jonás es dedica a arreglar els cotxes sinistrats per poder-los vendre. Anton, en canvi, es dedica a preparar tota la cerimònia per acomiadar les víctimes d’aquests accidents.

Una relativa pau acompanya el dia a dia d’aquests dos germans fins que un fet insòlit irromp en les seves patètiques vides: el cotxe d’algú molt inesperat se surt de la carretera, però, per primera vegada, el conductor sobreviu a l’accident.

Tankred Dorst (Alemanya, 1925) viu i treballa a Munic.Va estudiar Literatura Alemanya, Història de l’Art i Teatre. Va començar escrivint peces crítiques per al teatre de marionetes, però aviat va passar al teatre convencional, on ha desenvolupat la major part de la seva carrera, ja sigui escrivint o dirigint. També ha dirigit projectes de cinema i televisió.

Un dels seus textos més reconeguts és Merlin oder das wüste Land, comparada amb el Faust de Goethe i reconeguda com un dels millors drames de la dècada dels 80. Ha estat reconegut amb nombrosos premis i distincions al llarg de la seva carrera, com el premi Gerhart Hauptmann (1963), un dels més importants en llengua alemanya, el Georg Büchner (1990) o el premi Europeu de Literatura (2008).