Ahir va començar a Barberà del Vallès la gira de La dama de Reus, una obra amb la qual el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) vol reivindicar una figura gairebé desconeguda per al gran públic: Ambrosi Carrion, un dels dramaturgs més prolífics de mitjan segle XX a Catalunya, oblidat per culpa de l’exili.

La dama de Reus està dirigida per Ramon Simó i protagonitzada per Maria Molins, en el paper de la dama, i Manel Barceló, en el del Capitel·lo. El repartiment el completen Júlia Barceló, Ivan Benet, Pepo Blasco, Rosa Cadafalch, Jordi Llovet, Jordi Puig Kai i Artur Trias.

En les 41 representacions a la Sala Petita del TNC –entre el 6 de novembre i el 21 de desembre del 2008–, La dama de Reus va tenir una acollida de públic molt bona, amb un índex d’ocupació del 76,57%. La gira continuarà divendres que ve, dia 23, al Teatre Monumental de Mataró. El 25 de gener farà parada al Teatre Fortuny de Reus; el 30 de gener, al Teatre Metropol de Tarragona, i, finalment, el dia 1 de febrer, al Teatre Municipal de Girona.

La dama de Reus gira al voltant d’una dona extraordinàriament bella, empesa per la necessitat i per la mesquinesa de la família del seu marit, que es veu obligada a anar al llit amb el tirà que governa la ciutat per salvar la vida del seu marit.