NOU COMUNICAT DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA I DE L’INSTITUT DEL TEATRE

“La Junta de Govern de l’Institut del Teatre, reunida avui de forma extraordinària i urgent amb motiu de les informacions sobre presumpte assetjament sexual i abús de poder a l’alumnat, ha acordat apartar de manera immediata el professor Joan Ollé de l’activitat docent al centre. El centre també ha començat un procés d’investigació sobre la seva tasca com a professor a l’Institut.

La reunió d’aquest dilluns també ha formalitzat la posada en marxa de la Comissió de Prevenció i d’Investigació d’Assetjaments prevista en el Protocol per a la prevenció, detecció i actuació de l’assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere, que iniciarà la investigació global dels fets.  A més, s’ha acordat la creació d’una Oficina d’acolliment on les persones que ho vulguin, de manera individual, col·lectiva o anònimament podran comunicar els possibles casos d’assetjament o abús de poder que considerin haver rebut per part de l’equip docent del centre. Amb aquesta mesura es vol facilitar al màxim als alumnes i exalumnes que disposin d’un altre canal per traslladar les situacions viscudes a les aules.

L’Institut del Teatre també es posarà en contacte amb representants de diversos sectors de les arts escèniques amb l’objectiu d’organitzar unes jornades de reflexió sobre l’existència d’abusos en l’àmbit artístic que contribueixin a modificar certes actituds i males pràctiques.

La Diputació de Barcelona juntament amb l’Institut del Teatre reitera l’absoluta repulsa als casos de presumpte assetjament sexual i abús de poder a alumnes per part d’alguns docents del centre recollits pel diari Ara, i dona el més absolut suport i solidaritat a l’alumnat que hagi pogut patir aquest tipus de situacions.

El Protocol per a la prevenció, detecció i actuació de l’assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere en l’àmbit de l’alumnat de l’Institut del Teatre va ser aprovat el juliol de 2018 per la Junta de Govern de l’Institut del Teatre amb l’objectiu de disposar d’un instrument per a la prevenció, protecció i resposta davant possibles situacions d’assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere.

La Comissió de Prevenció i d’Investigació d’Assetjaments, constituïda en la mateixa data vinculada al Protocol està formada per una persona representant de l’àmbit educatiu, una persona representant de l’alumnat, una persona amb expertesa en situacions d’assetjament sexual i una persona especialitzada en procediment normatiu, que actua com a secretaria de la comissió.

Des de la creació del Protocol i la Comissió s’han fet diverses sessions formatives al professorat per a la detecció i prevenció de l’assetjament sexual a les aules. També s’han fet accions de difusió del Protocol i el seu funcionament adreçades a l’alumnat.”

BANNER QUINZENA METROPILITANA FILATURAS 2021
Banner Quinzena metropolitana 2021