La Fundació Romea per a les Arts Escèniques presentarà "Manual de supervivència. (Homenatge a Boris Vian)"

El dilluns 25 de gener, a les 20h, la Fundació Romea per a les Arts Escèniques  presentarà la conferència Manual de supervivència. (Homenatge a Boris Vian), amb Lluís-Antoni Baulenas, escriptor, traductor i crític literari.

Baulenas explica “El 1980 vaig anar a París per primer cop i em vaig dedicar, com no podia ser d’altra manera, a visitar a les botigues de discos i llibres de vell. Vaig descobrir-hi Vian i em vaig quedar meravellat. En la vida d’un escriptor hi ha referents literaris i referents humans. Vian em va enlluernar per la seva actitud vital. Per la seva visió crítica de la societat transmesa amb novel·les, narracions, teatre, poesia, articles, cançons protesta… Em va impressionar tant que és una de les raons per les quals vaig decidir fer-me escriptor. Ara, tinc la sort de fer-li aquest homenatge acompanyat de Pau Mainé (músic), les melodies d’Oriol Tramvia, les il·lustracions de Miquel Zueras i la col·laboració de Gemma Julià.”


Sobre l’escriptor…

Lluís-Anton Baulenas i Setó (Barcelona, 21 de setembre de 1958) és escriptor, traductor i crític literari. Abans d’exercir d’escriptor, havia fet de mestre a l’escola privada i en instituts de secundària. Després abandona aquestes feines i consagra tot el seu temps a l’escriptura. Els seus inicis literaris es deuen al teatre, camp en el qual va fer d’actor, director i autor. Tanmateix, el reconeixement públic li arriba, sobretot, de la tasca com a novel·lista. Ha guanyat els premis més importants de la literatura catalana i ha estat traduït a diverses llengües. Com a traductor ell mateix, ha adaptat al català textos de Marguerite Yourcenar, Eugène Labiche, William Gibson, Eugene O’Neill, Jean Cocteau, Albert Camus i Boris Vian. El director Ventura Pons va transformar Amor idiota en una pel·lícula d’èxit.

BANNER QUINZENA METROPILITANA FILATURAS 2021
Banner Quinzena metropolitana 2021