Teatres de la Generalitat Valenciana (TGV) i els propietaris del local que ocupa la sala Espai Moma de València van signar ahir un acord perquè l’organisme públic es faci càrrec de la seva gestió.

La gestió serà a través de la fórmula d’un contracte de lloguer, que es prolongarà durant tres any per un import mensual de 12.020 euros. Amb aquest acord, segons va afirmar el secretari autonòmic de Cultura, David Serra, Espai Moma “torna a ser un aparador de la dansa i el teatre valencians”.

A l’acord s’hi ha arribat després que la companyia valenciana Moma Teatre, que va crear i gestionar l’espai durant els últims cinc anys, va decidir tancar-la el juny passat en sentir-se “insuficientment recolzada per l’administració”.

Fins ara, la família Hoffman, propietària d’aquesta sala de 2.000 m2 , havia cedit gratuïtament l’espai a la companyia. Però perquè la gestió passés a mans de la Generalitat, la família Hoffman posava com a condició el cobrament d’un lloguer i el compromís del llogater de continuar programant-hi espectacles de qualitat, alternatius, innovadors i en valencià, com en tota l’etapa anterior.

Després de més d’un mes de negociacions i ja amb l’acord a la mà, la Generalitat Valenciana, que des d’un principi va mostrar interès per mantenir oberta la sala, va enviar ahir un comunicat on posava de manifest que acceptava les condicions dels propietaris. Així, s’hi assegurava que TGV “té la intenció de preservar i consolidar una oferta a l’Espai Moma, que, els últims anys, ha resultat imprescindible per al públic teatral valencià”, que es mantindran “fidels a la línia de les últimes temporades” i que comptarà amb “la programació d’espectacles, tant de teatre com de dansa, innovadors, exigents i de qualitat”.

David Serra va destacar la “bona disposició” mostrada “des del primer moment” pels propietaris de la sala i es va congratular de la permanència d’Espai Moma, “una garantia més de la voluntat d’impulsar el teatre i la dansa de la nostra terra”, va dir.

“El secretari autonòmic de Cultura va remarcar també l'”esforç de vertebració cultural” del País Valencià que s’està portant a terme des de la conselleria de Cultura, no solament per la reobertura d’aquesta sala a València sinó també per la compra d’una part del Teatre Principal d’Alacant, i el suport a l’alacantí Teatre Arniches i a l’alcoià Teatre Calderón.

  • " "
  • " "
  • " "
  • <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5MXGrfx7UV8” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>