Del 19 de febrer al 8 de març, La Gleva Teatre acull l’estrena de 42KM, una reflexió profunda del que va ser l’anomenada Ruta del Bakalao, guanyadora de la Beca Odisseu 2018. L’interpretenRafa Delacroix, Diana Gómez i Georgina Latre, dirigits per Roger Torns.

42KM parla de la generació filla de la Transició. Aquella que va tenir la “sort” de néixer quan Franco feia els seus últims sospirs en una societat afamada de llibertats, “destape” i expansió. La generació “més ben preparada de la història”, la generació promesa que va acabar patint la crisi del 93, una gran situació d’atur i malestar fruit d’aquesta enganyosa transició.

Amb aquest context, el text de Manel Arévalo decideix tractar la via d’escapament d’aquesta generació: un lleure entès com a total desinhibició del món amb totes les seves conseqüències, l’anomenada Ruta del Bakalao.

L’obertura d’aquest tipus de discoteques, amb el temps, va ser entesa com a quelcom pioner a tot Europa. Un espai musical revolucionari, escenari de transgressió artística i cultural, on nois i noies començaven a relacionar-se per igual. Davant de la sensació de la manca d’oportunitats i del malestar social, milers de joves van transformar aquells temples en refugis on tenir el control de les seves vides.

A mesura que el moviment va adquirir rellevància, els mitjans de comunicació van començar un assetjament que, combinats amb una forta repressió policial, va esdevenir un problema polític que calia eradicar.

Rafa Delacroix, Diana Gómez i Georgina Latre interpreten tres joves més camí cap a alguna discoteca valenciana. El cotxe destrossat d’un amic els posarà a la dicotomia d’aturar-se o continuar el seu pelegrinatge al llarg dels 42 km que conformen la ruta.

L’espectacle, guanyador de la Beca Odisseu 2018 atorgada per Eòlia, vol respondre a preguntes com: “Què va ser la Ruta del Bakalao? Per què la generació X fou la generació perduda? Per què es parla tan poc d’aquest moviment musical i cultural pioner a tot el món? Què va passar a València? Han canviat tant les possibilitats pels joves avui en dia?

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Duració de l’espectacle: 70 min, aproximadament Espectacle en castellà
Del 19 de febrer al 8 de març.
De dimecres a dissabte a les 20.30h, diumenges a les 19h.
https://www.laglevateatre.com/42km

TEATRE LA GLEVA
Carrer de La Gleva 19, 08006 Barcelona.
Telèfon: 93 200 65 43
Email: lagleva@laglevateatre.com

  • West Side Story
  • Nomad
  • Crimen y telón
  • Paco Ibáñez