La nova sala barcelonina La Gleva Teatre ha presentat als mitjans la seva nova proposta Hem Vingut Aquí a Deixar Les Coses Clares, una reinterpretació de ser textos de Josep Maria de Sagarra, que s’inspira en articles publicats a la revista Mirador, entre els anys 1929 i 1936 i, més endavant, reunits al llibre El perfum dels dies. Els directors de l’espectacle, Jordi Oriol i Clara Manyós volen així emprendre un viatge al passat comú “un homenatge a l’herència dels nostres avis, que proposem des de la nova perspectiva dels néts”, diuen.

Tres músics – les actrius Clara Manyós i Blanca Garcia-Lladó i el clarinetista Jordi Cornudella – en una cantonada esperen el seu torn per posar en sintonia als assistents i obligar-los a aquella correcció de les celebracions tristes. Després de la cançó de benvinguda,“la cerimònia prendrà una ruta poc habitual que ens farà viatjar, a través de les paraules del mateix Sagarra, per la nostra tradició, els nostres costums, els dubtes, les inquietuds, les nostres crisis i els nostres triomfs com a catalans i com a persones de cultura inquieta. amb la idea, també, de intensificar el caràcter satíric, crític, emotiu i ins i tot patriòtic de les paraules de Sagarra.”

Hem Vingut Aquí a Deixar Les Coses Clares proposa, doncs, un diàleg entre dos mons, el de fa 90 anys i l’atual. “El text gira al voltant de temes atemporals que tractava el propi Sagarra, amb tanta clarividència que els podriem trobar avui a la pfremsa o al tweeters.”

EN CARTELL DEL 14 AL 30 DE DESEMBRE A LA GLEVA TEATRE