Enterrando a Dodot’

La Gleva Teatre ens comunica que aquest gener, els i les espectadores de la sala seran dels primers en veure l’espectacle postapocalíptic Enterrando a Dodot, de la companyia FVCIT. L’obra se submergeix en la merda de l’ànima humana contemporània, nedant entre idealismes i conformismes, entre preguntes absurdes i respostes insuficients, entre sentimentalismes i escatologies…

Enterrando a Dodot ens presenta un món que ha col·lapsat, on els recursos s’han acabat i la humanitat només pot sobreviure a base de residus. Davant d’aquest col·lapse ecològic irreversible l’única solució són els refugis soterranis auto-abastits. Durant l’espectacle entrarem en un d’ells, on viuen les tres protagonistes d’aquesta història: tres dones amb nom de pallasso: Pipí, Popó i Papà.

L’escenografia de l’espectacle, construïda en gran part per l’estudi d’arquitectura barceloní El Palmeral, és impactant. L’espai, dominat per un gran cilindre inflable fet d’una espècia de plàstic transparent, ens remet als residus que envaeixen el nostre planeta. No obstant, com no podria ser d’altra manera en un espectacle que reflexiona sobre ecologia, l’escenografia és degradable.

Tot i el que pot semblar pel títol, la peça no és una versió moderna d’Esperant a Godot. “Sin embargo, sí nos ha inspirado la sensación de estancamiento de sus personajes. ‘Esperando’ es un verbo de inacción en gerundio. Ese guiño gramatical de Beckett haciendo referencia a la pasividad de los individuos maquillada con la hiperactividad de nuestra civilización, ya no nos hace tanta gracia en el siglo XXI, en el que sabemos que la espera solo nos llevará a ser testigos de nuestra propia extinción. Por eso hemos escogido reciclar ese título, sustituyendo al eterno desconocido ‘Godot’ por el residuo más absurdo de todos: mierda envuelta en plástico.” assegura el director i dramaturg de l’obra, Pablo Macho Otero.


UN ESPECTACLE AMB MOLT DE FUTUR!
L’espectacle va tenir el seu primer contacte amb el públic amb una lectura dramatitzada a la Sala Beckett al novembre de 2019. Després va començar una residència artística al Centre Civic Can Felipa on es va estrenar fent dues funcions a l’octubre del 2020. Els espectadors del Teatre La Gleva seran, per tant, dels primers en veure una obra de teatre, que tot i parlar d’un apocalipsi imminent, té molt de futur.

Enterrando a Dodot és una dramatúrgia de Pablo Macho Otero, i també n’és el director.

Format a l’Obrador de la Beckett i autor de varis textos com ‘TÍTOL(A)’ (2017) de Els Malnascuts, també de ​’La Trinxera’ (2017), o ‘Els Malnascuts’, el seu primer text que es va estrenar al 2014 en la primera edició dels Malnascuts de la Sala Beckett.

Pablo Macho Otero va cofundar al 2018 la companyia FVCIT, creadora de l’espectacle. Emma Arquillué és l’altra cofundadora de la companyia i també és una de les actrius del repartiment. L’hem vist a ‘Cyrano de Bergerac’ de l’Oriol Broggi (2012) o ‘La Trinxera’ (2017).

Completen el repartiment Daniela Brown, que l’hem vist a ‘Glòria’ de David Selvas o ‘El Caso E’ de Moreno Bernardi, i Laura Roig, que l’hem pogut veure a ‘El rei Lear’ de Ferran Utzet o ‘Everything Seems Without Limits’ de Moreno Bernardi.

L’espectacle de la companyia FVCIT, s’estrenarà el 21 de gener al Teatre La Gleva de Barcelona, i s’hi estarà fins el 7 de febrer. Les funcions seran de dimecres a dissabte a les 20h i diumenge a les 19h.

BANNER QUINZENA METROPILITANA FILATURAS 2021
Banner Quinzena metropolitana 2021