Cultura okupa. La Guàrdia Urbana ha desallotjat aquesta matinada l’històric Teatre Arnau només unes hores més tard que unes 300 persones l’ocupessin per realitzar-hi diverses actuacions culturals durant cinc dies. L’acte, de caràcter reivindicatiu, va ser convocat pel col.lectiu Cultura Lliure.
El programa d’actuacions incloïa Ojos de Brujo i Pau Riba, així com claqué, hip-hop, desfilades de moda, trobades i exposicions i la projecció d’una pel.lícula de Joaquín Jordà. A l’acte també hi van participar, a més de nombrosos joves, alguns professors universitaris, com l’antropòleg Manuel Delgado, que va lamentar que la cultura s’hagi de comprar i que s’odiï la cultura que surt de la terra.
Delgado, tertulià del programa La Ventana de la Cadena SER i que va intentar negociar amb els responsables municipals, va afegir: Aquí per un costat tenim la poesia, la creativitat i l’art, i per l’altre, la porra. Es referia a la vintena d’antiavalots que van desallotjar l’edifici, que no s’usava des del 2000.
El gerent del districte de Ciutat Vella, Jordi Parayre, va explicar que el desallotjament es va ordenar perquè l’edifici no reuneix les mesures de seguretat necessàries per ser utilitzat. Pere Martínez, tècnic de prevenció dels bombers, va explicar: Hi ha molta càrrega de foc (risc d’incendi). Les mesures d’extinció estan anul.lades; les portes d’emergència, bloquejades, i la instal.lació elèctrica és molt precària.

TAPIAR ACCESSOS
Després del desallotjament, un centenar de joves van continuar amb les actuacions a Nou de la Rambla, a prop del teatre, davant l’atenta mirada dels antiavalots que van formar una barrera. Parayre va explicar que la Guàrdia Urbana vigilaria que no hi hagués noves intrusions al teatre fins que els propietaris, amb qui ja havia parlat, en tapiessin les entrades.

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània