La incorporació de la Llotja als espais de la Fira de Teatre de Titelles de Lleida permetent incorporar espectacles de gran format com ara l’espectacle inaugural, Los Pringados de la companyia Ateliers de la colline.

Amb la Llotja s’arriba a 24 espais per a les representacions i permetrà agilitzar les representacions en altres espais com ara el teatre de l’Escorxador. En aquesta 21a edició de la fira, hi participen trenta companyies on aquest any predominen els petits espectacles amb 32 espectacles i cent representacions. La majoria dels espectacles són d’estrena i la Fira es consolida com un espai de difusió i venda dels espectacles amb la llotja professional.

Els 24 espais es divideixen en quinze de tancats i nou a l’aire lliure. Aquest any hi torna a haver 30 companyies, de les 150 que s’han presentat, tot i que en aquesta edició de la fira predominaran els espectacles de petit format, i dues d’aquestes companyies porten dos espectacles. Per aquest motiu, s’han ampliat el nombre de representacions de 64 a 100 per poder arribar a un major nombre de públic, tal com explica la directora de la fira, Julieta Agustí.

De les 30 companyies, onze són catalanes, quatre de les quals són lleidatanes, deus són de diferents llocs de l’estat espanyol com ara València, País Basc, Illes Balears o Andalusia. Nou són estrangeres, procedents de Bèlgica, Dinamarca, Itàlia, França o la República Txeca entre altres. Agustí ha destacat el fet que aquest any la majoria d’espectacles són d’estrena, perquè permeten a les companyies portar els seus espectacles a altres llocs.

Amb la llotja professional posada en marxa l’any passat i situada a l’Hort de Santa Teresa, la Fira de Teatre de Titelles de Lleida promou els espectacles no només a la pròpia Fira, sinó que permet a les companyies vendre els seus espectacles a la resta de Catalunya, l’estat espanyol i fins i tot a l’estranger. La directora de la fira ha explicat que el primer dia per contractar els estants, ja es van omplir els 22 de que disposa i que aquest any s’aprofitaran les relacions amb altres teatres, per poder exportar espectacles.

Alguns dels espectacles més destacats en aquesta edició de la fira, seran, Carmen de la companyia valenciana Bambalina, Un concert il·lustrat amb ombres xineses, de Jaume Tugores, de les Illes Balears i La maldición de Poe, de Teatre Corsario, des de Castella i Lleó. L’espectacle de gran format inaugural, Los Pringados també és d’estrena com la majoria dels espectacles que es representaran.

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània