Òscar Muñoz a 'La nit just abans dels boscos'

La nit just abans dels boscos, una de les propostes escèniques més celebrades de les darreres temporades a la cartellera barcelonina, arriba a les 100 funcions aquest divendres dia 7 de novembre al Círcol Maldà. L’obra és una historia d’exclusió, per nacionalitat, pobresa, bogeria o senzillament per manca d’encaix amb les normes, escrites o no, de la nostra societat moderna.

Una nit, en un carrer qualsevol, en la foscor, un home prova de retenir mitjançant tots els mots que pot trobar un desconegut que ha abordat en una cantonada. Li parla del seu univers, un submón on sempre és fosc, on se sent estranger, on ja no es treballa. Li parla de tot, fins i tot de l’amor, com mai no se’n pot parlar, excepte a un desconegut com aquell, silenciós, immòbil.

Així sintetitzen el director Roberto Romei i l’actor del muntatge, Òscar Muñoz aquesta historia de soledat absoluta, dolorosa, quasi metafísica, la soledat de la baula més feble de la cadena. El monòleg està nominat als Premis Butaca 2014 en les categories de millor actor i millor obra de petit format

FUNCIÓ BENÈFICA
Óscar Muñoz i Roberto Romei, volen compartir la celebració de les 100 primeres funcions amb Adama, organització dedicada a recolzar a les persones que viuen a Barcelona en un estat d’exclusió social. Tots els ingressos de taquilla de la funció número 100 aniran destinats a aquesta associació que treballa sobretot amb persones sense llar.

Adama, l’Associació d’Alternatives, Motivació i Acompanyament, és una entitat sense ànim de lucre fundada el 2008 amb la intenció d’ajudar a persones sense recursos i en exclusió social ajudant-les a recuperar el control sobre les seves vides i a retrobar el seu propòsit vital. Millorar la qualitat de vida de les persones en risc i/o en exclusió social amb un equip de voluntaris que realitzen un acompanyament vital, mitjançant programes de motivació que fomenten l’autoestima, el desenvolupament com a persona, així com el restabliment de les relacions socials i humanes.

Durant el 2013, han treballat en 22 centres d’acolliment, atenent a més d’1.000 persones, mitjançant l’aportació de 16.200h de teràpies individuals i grupals de motivació i acompanyament vital, i amb 195 voluntaris en actiu.

bANNER amic ficcions 2020