La Sala Fènix afronta aquesta nova temporada 15-16 de la mà de vells amics i grans èxits de les temporades anteriors. La Sala recupera obres de la primera temporada, com ara Iaia, Memòria Històrica, d’Alba Valldaura; artistes habituals de la sala com Carlo Mo amb Intuiyo, o Marionetes nòmades a la secció familiar, amb El tresor del Pirata. Tornen també els Lazzi Comici amb l’estrena de Saturnalia i reprendran algun èxit de la passada temporada com Gabinet Oníric d’Angel Navarro o Houdini, L’Art de la Fuga, una producció de la casa amb Felipe Cabezas, dirigida per Berty Tovías. I per descomptat reprendran el CABARET Lecoq cada dijous, que vindria sent la pedrera de la Fènix, per la qual passen una quantitat enorme d’artistes interessants que després omplen les altres àrees de la temporada.

Aquest any, com és habitual, trencaran la línia de programació principal, lligada a la màscara, el titella, el teatre d’ombres i el clown contemporani, per anar a àrees del naturalisme amb el text, primer amb La suma i la resta d’Evelyn Arévalo i Belén Bouso, i després Suat i garantia, dues obres de l’anomenat Nuevo Sainete Argentí, aprofitant el pas per Europa de Juan Isola Vaquer.

L’àrea familiar seguirà sent un pilar important dins de la programació de la sala, amb 2 línies diferenciades: la deteatro per a la primera infància, que va de 0 a 3 anys i la de teatro per a nens de més de 3 anys. Cal dir que aquesta línia teatral, la familiar, ha estat el suport de la Sala Fènix la temporada anterior, portant a la sala a gairebé el 70% dels espectadors, al voltant d’uns 4000 espectadors entre pares i fills. La resta d’espectadors, uns 6 mil en total, s’han repartit en les àrees de Cabaret i Temporada per a adults.

Finalment, cal destacar que la Fènix reprendrà l’organització del cicle Jo, gest durant els mesos de maig i juny en què arribaran noves companyies emergents.

De totes maneres, lamentablement aquest any no podrán oferir la segona versió del MOV Festival per falta d’ajudes administratives, malgrat l’èxit i esforç de l’edició anterior, que va portar a artistes locals i estrangers la primera setmana de novembre i que va aconseguir plens en cadascuna de les presentacions. Aquesta mateixa falta d’ajudes porta també a perfilar de manera diferent cadascuna de les temporades, presentant d’un màxim de 2 setmanes, amb comptades excepcions. Finalment, La Fènix espera que aquest any tant l’ICUB, que l’any passat els va donar una breu subvenció de 4000 €, com el OCIC, que aquest any directament no ajuda, prestin més atenció a les activitats de la Sala Fènix, un espai dedicat únicament a la Cultura amb majúscula, amb una programació estable de teatre alternatiu i esperem que aquest treball sigui premiat per davant d’altres projectes dedicats a la festa i el turisme barat. Només queda esperar que els nou aires que es respiren per la ciutat compleixin amb les expectatives”.

Afortunadament durant l’any passat la Sala Fènix ha tingut el suport d’amics i col•legues del sector, com ara Pep Tosar que va regalar les butaques que abans tenia al Círcol Maldà i Maria Güell, de la Invisible, deixant a la sala un gran nombre de llums.

Aquest any s’ha també llançat el Carnet Amics de la Fènix que té un cost de 8 € anuals i ofereix grans descomptes i és una manera perquè tothom per donar suport a aquest petit gran projecte.

A continuació el llistat amb les obres que actualment estan confirmades per aquesta temporada:

SETEMBRE
Divendres, Dissabtes i Diumenges). Des de el 02 Fins l’11 d’octubre 2015.Intuyyo, d’i amb Carlo Mô.

Del 16 d’octubre fins l’1 de novembre.Houdini; l’art de la fugida, un espectacle de Felipe Cabezas i Berty Tovias (producció de la Sala Fènix).

Del 13 fins el 22 de Novembre 2015.gGabinet oníric, de i amb Àngel Navarro.

Des del 27 de Novembre fins al 6 de Desembre 2015. IAIA memòria històrica, amb Alba Valldaura.

De l’11 al 20 de Desembre 2015, Ratolí, creació de teatre físic de Totum Teatre.

Del 8 al 31 de Gener 2016. Saturnalia, Cia I Lazzi Comici.

Del 5 al 28 de Febrer 2016. la suma i la resta, Evelyn Arevalo i Belen Bouzo

Del 4 al 0 de Març 2016. Sugo, Salvatore Vetti i Giuseppe Caggiari (Itàlia), clown gestual.

Del 8 al 9 abril 2016.,Suat, Juan Francisco lsola Vaquer (Argentina)

10 abril 2016.Garantia de, Juan Francisco lsola Vaquer (Argentina)

Maig / juny 2016. Cicle JO GEST de teatre gestual.

PROGRAMACIÓ DIJOUS
De l’1 al 29 d’octubre 2016. Agapito Gutierrez i els misteris del Juglar. De i amb Iván Gimenez.

Des del 05 de novembre, Cabaret Lecoq, amb artistes de la Fènix.

PROGRAMACIÓ FAMILIAR
Dissabtes i Diumenges, 17h

Del 12 al 27 de setembre 2015. El rei i el mar. Cia Pea Green Boat.

Del 3 al 25 d’octubre 2015. El flautista d’Hamelin. Cia Olveira / Salcedo.

Del 31 d’octubre al 22 de novembre. El tresor del pirata, cia Marionetes Nomades

Del 27 de novembre al 20 de desembre 2015. En Patufet, Cia La Petita Brownie

PROGRAMACIÓ 0-3 ANYS (Diumenges, 12h)
Del 06 de setembre al 25 d’octubre2015.Marieta Marieta, de Pam i Pipa.

De l’1 de novembre al 20 de decembre 2015.La caixa adormida,de Larvarium, València.