cia. Cop de Teatre

El dimecres 7 d’octubre l’Escenari Joan brossa engega la nova temporada amb l’espectacle Equus, de Peter Shaffer, a càrrec de la companyia Cop de Teatre i direcció de Denis Fornés. L’interpreten: Lluís Arruga, Ivana Miño, Carles Fígols, Mercè Rovira, Xavi Lite, Andreu Lahoz, Julia Ferré i Imanol Garcia (cover).

Equus
 és una història més enllà dels límits, una invitació a reflexionar sobre l’adoració mística i carnal, sobre els patrons inconscients dels quals emanen les nostres conductes, un text brutal que ens qüestiona les nostres pròpies pors i temors i ens condueix a plantejar-nos el sentit de l’existència en un món encegat per la rutina, per la faula moral i pels tabús.

Peter Shaffer s’inspirà després de llegir als diaris sobre el crim perpetrat, a l’Anglaterra de principis dels setanta, per un adolescent que va cegar sis cavalls amb un punxó de ferro. L’escena macabra fou prou poderosa com per portar el dramaturg a escriure un relat fictici sobre les causes que portaren el jove a tal damnatge. El relat de Shaffer se’ns presenta com un text gairebé detectivesc, una aproximació íntima a la figura del jove Alan Strang a través de les converses tingudes amb el seu psiquiatre, Martin Dysart en les quals, fan referència a les passions i desenganys més personals del jove i dels diversos personatges que conformen el text.

En cartell fins al 25 d’octubre, de dimecres a dissabte a les 20.30 h i diumenge a les 19 h
Durada 120 minuts
————————————-

Compartirà cartell Sobre la tirania, de Carles Grau
basat en el llibre On Tyranny de Timothy Snyder.
Espectacle inclòs dins la Biennal de pensament. L’interpreta Òscar Intente, dirigit pel mateix Carles Grau.

Sobre la tirania és l’adaptació al llenguatge teatral del recent bestseller On Tyranny, del nord-americà Timothy Snyder, que ha estat traduït a quaranta idiomes. Treu lliçons de la tràgica història d’Europa durant el segle XX, aplicables a la defensa de la democràcia contra l’autoritarisme al segle XXI. Snyder entén la història com quelcom obert i viu, de manera que en cada moment la determinem els humans amb les nostres accions concretes. Formalment innovador, l’espectacle explora els límits entre teatre, assaig polític i conferència.

Del 8 al 25 d’octubre, de dimecres a dissabte a les 20 h i diumenge a les 18 h.
————————————-

Seguirà Poder voler sortir, d’Albert Mestres, amb direcció i interprtació a càrrec de Cia. La Decimonònica (Lola Carandell, Ferran Echegaray, Jordi Font, Toni Mas, Ilona Muñoz i Eva Ortega).

Filo i Neo es troben en confinament de manera inesperada a causa d’una terrible epidèmia. Neo havia anat a buscar Filo per salvar el món. Salvar el món? Però ara no poden sortir. O sí? I la veritat on és?

L’espectacle Poder voler sortir es proposa incorporar i integrar a la proposta escènica les noves formes de viure l’espai i la convivència a què ens obliguen les normes de la COVID19.

Del 28 al 31 d’octubre, de dimecres a dissabte a les 20.30 h i diumenge a les 19 h.

I acabem el mes amb Infanticida, Òpera electrònica de Clara Peya, dins del Festival RBLS 2020
Única funció 31 d’octubre, a les 18 h.

La Infanticida parla d’una dona que intenta trobar una escletxa de llum en un món fosc i desolador. El monòleg dóna veu a una dona, l’autora de la qual va haver de silenciar la seva pròpia per poder ser lliure com a artista. Un monòleg on el personatge protagonista narra el capítol més dur i cruel de la seva vida. Un personatge que ha viscut una situació límit i que comparteix la seva experiència amb un públic que descobrirà la vida i les circumstàncies que han portat al personatge a assassinar al seu propi fill.

Caterina Albert presenta a la Nela, la protagonista d’aquesta història, com una dona valenta i apassionada. La Nela s’enfronta a tot allò que l’envolta per l’anhel de llibertat, pel desig de trobar una manera pròpia de ser, per la necessitat d’enamorar-se i alienar-se de la pròpia realitat.

La Infanticida no va estrenar-se fins seixanta anys després de la seva escriptura, perquè era un text incòmode, perquè qüestionava uns dogmes preestablerts sobre la funció de la dona en la societat; perquè presentava l’ésser feble i tendre “per naturalesa”, com un ser salvatge i apassionat
Caterina Albert va trencar amb un mite irreductible fins al moment: l’instint maternal.

Direcció d’escena Marc Angelet
Adaptació i dramatúrgia Marc Rosich
Composició musical Clara Peya
Interpretació i producció Neus Pàmies
Interpretació i disseny sonor electrònica Gerard Marsal

E
FITXA ARTÍSTICA

Direcció Denis Fornés
Repartiment
Ajudant de direcció Bernat Muñoz
Producció executiva Martí Sancliment
Disseny de producció Martí Sancliment / Denis Fornés
Escenografia i art Ainoa Guilera de Madariaga
Escultures i art David Abrodos
Música Aleix Vives i Emili Bosch
Llums Rubén Taltavull / Raul Solsona / Josep Fernández
Espai sonor Guillem Vives
Figurinisme Berta Riera / Raquel Bonillo
Moviment Mamen Alcázar / Mai Rojas
Direcció tècnica Kiku Martínez
Adaptació dramàtica Denis Fornés i Bernat Muñoz
Assessorament dramatúrgic Pablo Ley
Utilleria Raquel Bonillo
Perruqueria i maquillatge Denis Perruquers
Ajudant Figurinisme Marina Lozano Triay
Ajudants Art Mario Torino / Bárbara Martínez
Disseny gràfic Jack el Dissenyador
Fotografia/ Video Jack El Dissenyador
Making off Lola Fígols
Representació Martí Sancliment

Una coproducció del Teatre La Massa de Vilassar de Dalt

HORARIS

Horaris De dimecres a dissabte a les 20.30 h i diumenge a les 19 h
Durada 120 minuts

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània