La Rambla de les Floristes és la gran guanyadora de la tercera edició dels Premis Teatre Barcelona, els guardons escollits pel públic d’arts escèniques de Barcelona. L’obra, produïda i programada pel Teatre Nacional de Catalunya i dirigida per Jordi Prat i Coll, s’ha emportat 3 premis: Millor espectacle teatralMillor actriu protagonista (Rosa Boladeras) i Millor actriu de repartiment (Clara Altarribas).

També destaquen, amb dos guardons cadascun, els muntatges Ocaña, reina de Las Ramblas de Òpera de Butxaca & Nova Creació, i Jerusalem de Jez Butterworth, coproduït pel Teatre RomeaCentro Dramático Nacional Grec 2019 Festival de Barcelona. El primer muntatge, que compta amb la dramatúrgia de Marc Rosich, es converteix en el Millor espectacle musical i guanya el premi al Millor actor de musicals, per Joan Vázquez. El públic, en canvi, otorga a Julio Manrique, el premi a la Millor Direcció per Jerusalem, i a Pere Arquillué el Millor actor protagonista pel seu paper com a Johnny Byron “El Gall”.

Un guardó a les iniciatives sorgides durant el confinament

El públic teatral també ha volgut reconèixer, amb dos Premis Teatre Barcelona, la feina de la companyia Els Pirates Teatre. La companyia, que gestiona El Maldà, ha estat guardonada com la Millor proposta confinada per la iniciativa Dilluns de Merda, un cicle amb quatre peces teatrals enregistrades des de casa per les 10 companyies que no van poder estrenar els seus espectacle durant el confinament.

Grans noms de la temporada

Altres noms reconeguts en aquesta edició han estat Antonio Díazel Mago Pop, que guanya el premi al Millor espectacle de màgia per Nada es imposibleSol Picó amb l’espectacle Animal de Séquia, com a Millor espectacle de dansaFalaise de Baró d’Evel és el Millor espectacle de circXavi Francés, de La Calòrica, s’emporta el premi al Millor actor de repartiment pel seu paper a Feísima enfermedad i muy triste muerte de la Reina Isabel IEdnaYolanda Kathy Sey guanyen el premi ex-aequo com a Millor actriu(s) de musical per La tienda de los horrores; i Eu Manzanares rep el reconeixement com a Millor text original per Lo nuestro, espectacle estrenat a la Sala Flyhard.