Dimecres que ve, 25 de novembre, s’estrena a la Sala Fenix de Barcelona This is not here. Re-Imagine Yoko Ono una proposta escrita i dirigida per Sònia Masuda i que interpreten ella mateixa i Albert Martí.

Poques coses se saben de Yoko Ono, i del que se’n sap, què és veritat? Sempre hem sentit a dir que ella va separar els Beatles, però realment, en va tenir la culpa? Imagine!

Ara que es compleixen 40 anys després de la mort de John Lennon, la Sònia i l’Albert es transformen en la mítica parella per reivindicar la figura de l’artista famosa més desconeguda, i ens descobreixen a una de les creadores més revolucionàries dels nostres temps. A la vegada, la seva història serveix per qüestionar-nos qui redacta els fets, qui dictamina qui són els bons i els dolents, des d’Adam i Eva a John Lennon i Yoko Ono. Qui explica la història?

Durant l’espectacle serem testimonis de fins on és capaç d’arribar una societat alimentada pel racisme i el masclisme, i com ens influeix aquesta visió a nivell personal.

Aquest és el primer muntatge de la Companyia de Teatre A l’Abordatge!, que aprofita el llenguatge de l’obra artística de Yoko Ono (art conceptual, poesia visual, música, interpretació, performance) per forjar aquest espectacle que parla d’ella però també parla de nosaltres. En un format no cronològic, l’obra salta de Nova York al Japó, d’un estudi de Londres als camps dels afores de Tokio... “I així anem passant per alguns dels moments claus de la vida de l’artista i anem ficant llum a aquest misteri que sempre ha estat Yoko Ono”, expliquen.

This is not here parla de John i Yoko, que vol dir que parla de l’art com a salvació, de l’amor, la fama, l’evolució personal, l’autodeterminació, la revolució antiracista i feminista, la creació, la llibertat i, per sobre de tot… el poder de la imaginació.

Una coproducció de Cia. A l’Abordatge! i Sala Fènix Produccions, que ens conviden a imaginar amb ells i a descobrir un relat fins ara mai explicat.

Imagine there’s no countries
It isn’t hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people living life in peace, you
You may say I’m a dreamer
But I’m not the only one
I hope some day you’ll join us
And the world will be as one
bANNER amic ficcions 2020