La Sala Flyhard recupera a partir de demà 17 de setembre l’èxit de de Carmen Marfà i Yago Alonso, Instruccions per enterrar un pare.

L’espectacle que parteix de la pregunta: Què hi ha després de dir la mort? I en Toni ho sap perfectament: hi ha despeses. El seu pare acaba de morir, però aquesta no serà l’única mala notícia per a la família: no tenen diners per pagar la funerària. El Toni no sap com explicar la situació a la seva mare, l’Aurèlia, i, amb la complicitat de sla seva filla Emma, ​​intentarà dur a Terme l’únic pla que se li acut: enterrar el pare pel seu compte.

Instruccions per enterrar un pare denúncia, amb humor i naturalitat, quant costa morir-se. També parla de la dignitat, del llegat que ens deixen els nostres pares i de com els tornem allò que ens han donat. Dels rituals, de la importància que això té per a la societat i de com actuen els familiars, siguin com siguin.

Una reflexió des de l’humor sobre la mort i les diferències entre joves i grans a l’hora d’encarar-la i sobre la importància d’acomiadar-se. Un cop més, les autores parteixen dels vincles familiars per explicar una història amb el to humorístic que les caracteritza.

Carmen Marfà i Yago Alonso ja van ser a la Flyhard la darrera temporada amb Ovelles, el primer text d’aquest tàndem de guionistes que esdevenia producció teatral. “Ens vam Entendre tan bé i ens encaixa tant la seva manera d’explicar les històries que hem volgut donar continuïtat al seu projecte i aixecar aquest segon text.” 

 

LA CRÍTICA HA DIT:

“Comèdia costumista de fi humor negre que a més ofereix tres bones interpretacions de Teresa Vallicrosa (l’àvia), Eduard Buch (el fill) i Sara Diego (la néta).”
Juan Carlos Olivares, Timeout
***
“Una obra “de fort humor negre amb moments d’emoció com a refugi de la humanitat dels personatges. L’obra roda ràpida, divertida i entretingudíssima.”
Jordi Bordes, Recomana.cat
***

‘Instruccions per enterrar un pare’ és una obra d’humor negre que funciona de meravella. La comèdia es manté en els dos primers actes en un equilibri entre l’humor i el sentiment i és en el tercer on agafa molta volada cap a un humor negre imbatible.
Santi Fondevila, diari ARA
***
“​Buch, Diego i Vallicrosa mai titubegen en una peça d’escriptura teatral nítida, rèpliques enginyoses, amb les seves dosis d’emotivitat en un entorn costumista, i personatges perfilats amb solvència.”
José Carlos Sorribes, El Periódico
***
Instruccions per enterrar un par permet riure’ns de la humanitat, de les nostres paradoxes (que valgui més morir que viure) i de l’artificialitat que sovint acompanya els enterraments, vestida de falsa dignitat, sense oblidar com la mort està tapada amb el vel del tabú.”
David Bueno, Núvol