Després d’un any i mig d’obres, la nova Sala Muntaner, totalment reformada i modernitzada, obrirà avui el teló (21.00 hores) amb Mika i el paradís, un drama de Francesc Cerrö. La programació es completarà a partir de demà (22.45 hores) amb Negra i criminal. La ciutat de les ombres, una proposta entre el jazz i la novel·la negra que ofereix un quintet liderat pel saxofonista Dani Nel·lo.

Mika i el paradís, una obra dura, aprofundeix en temes com ara el bullying, la pederàstia i la incomunicació. Els espectadors la reben com una bufetada perquè parla de casos i coses a què no volem enfrontar- nos, que només s’aborden quan passen a l’estranger, va declarar ahir Ricard Salvat, director del muntatge, coproduït entre la Muntaner i el festival CAER de Reus, on es va estrenar amb èxit.

Salvat va destacar l’ambigüitat i subtilesa d’aquest text que descobreix el costat fosc de l’ésser humà i del qual cadascú farà la seva lectura perquè es deixa tot obert a la interpretació del públic, va dir.

Teresa Sánchez i Miquel Garcia Borda interpreten una parella que ha perdut la seva filla de 2 anys. Arriba a casa seva un home de negocis, encarnat per Pep Torrents, que s’instal.la a l’habitació que va pertànyer a la nena. El meu personatge és ambigu. Segons l’autor, podria ser Déu, la mort o fins i tot l’avi de la criatura, va explicar Torrents. A través d’ell apareix la sospita que els pares no van complir bé la seva missió. El pare és un impresentable i la mare va ser abandonada als 4 anys.

  • Concert del 30è Aniversari
  • Juana
  • Manel
  • Alicia Alonso