La Seca Espai Brossa, en qualitat de Fàbrica de Creació, acull en residència tutelada a tres directors joves que presentaran obra de Brossa, és a dir, el resultat d’un treball sobre els fregolismes, el post-teatre i el teatre irregular del poeta. L’equipament posa a disposició dels directors la consulta bibliogràfica per a elaborar la dramatúrgia, la posada en escena i la seva exhibició.

Així doncs, els dies 9, 10 i 11 d’octubre Sala Palau i Fabre, 22 h) tindrà lloc l’exhibició del primer projecte de residència, l’espectacle D’anada, de tornada. Viatge fregolista del director novell Salvador S. Sánchez. L’interpreten Joan Arqué, Sergi Gibert i Salvador S. Sánchez

Amb aquest programa, en col•laboració amb l’Institut del Teatre – Diputació de Barcelona, es proposa obrir-se a col•lectius joves que es caracteritzen per una sòlida formació i exigència artística i que, malauradament, no arriben a tenir accés a la creació ni al públic per mancança de recursos.

SINOPSI DE L’ESPECTACLE
“Us asseguro que la cartera no tenia més que pocs centímetres de gruix i que aquell home la tancava cada cop que en treia aquests objectes que acabo de citar. Ara un barret, ara un ocell, ara una gàbia sencera. Tot ho va deixar en una pila al mig del carrer i va seguir el seu camí carrer enllà. On deu ser ara?” Buscant el destí d’aquest personatge misteriós, hem arribat al món dels fregolismes o monòlegs de transformaciò. Allà, perduts en la immensitat de la poesia escènica de Brossa, hem trobat una galeria de personatges que volen viatjar molt lluny. En tren, en avió, en globus, en muntanya russa o amb el pensament, aquests viatgers volen fugir de les seves realitats i arribar a mons màgics. I nosaltres volem fer aquest viatge amb ells per descobrir els secrets del fregolisme i portar-los fins als nostres dies. És per això que el nostre és un viatge d’anada i de tornada.

SOBRE SALVADOR SÁNCHEZ
És autor i director de les obres Espaldas Rotas (Teatre Estudi, 2012) i El gran despropòsit (Nau Ivanow, 2013). Ha escrit Fòbia, peça de l’obra Més enllà de la foscor, dirigida per Joan Arqué (Sala Beckett, 2012) i ha participat com a actor a Yira, de Gaston Core & La Zoológica (Teatre Tantarantana, 2014). Fundador de la Cia. La Casa Real, és un dels organitzadors de les vetllades teatrals Assajar és de covards, presentades cada dos dilluns al Tantarantana.

BANNER QUINZENA METROPILITANA FILATURAS 2021
Banner Quinzena metropolitana 2021