L’AIET (Associació d’Investigació i experimentació teatral) ha presentat aquest matí La Sutura de Marina Steinmo sota la direcció de Teresa Davant. Es tracta de la primera vegada que una obra de Steinmo s’estrena a Catalunya així com a la resta del territori espanyol.

La Sutura es representarà a la Biblioteca de Catalunya durant tot el cap de setmana en sessions prèvies i s’estrenarà oficialment el proper dimarts dia 9 de setembre de 2008. L’obra es quedarà a la Biblioteca fins el 15 d’octubre.

L’espectacle, amb Sílvia Sabaté com actriu, coneguda pel cor de la ciutat, ens explica la historia d’una noia profundament insatisfeta amb el seu cos, motiu pel qual ha estat sempre rebutjada socialment. El seu malestar és tan gran que la porta a sotmetre’s a una operació “franquensteiniana”.

L’espectacle conta amb una escenografia que “ressalta el conflicte interior de la actriu”, segons ha dit l’escenògraf Albio González. Un gran mirall al terra de l’escenari pel que cal caminar-hi descalç maximitza i a la vegada dificulta el treball d’il•luminació que ha fet en Francesc Rodelles.

D’altra banda, la música juga també un paper molt important. Per una banda, l’autora del text és ballarina i això queda reflexa’t en l’obra, segons ha explicat la directora. A més a més cal afegir-hi que Sofia Jernberg i Cecilia Persson han posat banda sonora a aquesta Sutura. Com a agenda extra, a més, el dia 14 de setembre Cecilia Persson farà un concert després de la representació.