L’Ateneu Popukar 9 Barris, ens ha enviat un COMUNICAT en relació al Festival Ròmbic, que l’entitat organitza cada any. Us el reproduïm:

La sisena edició del Ròmbic, el festival de teatre de titelles per a adults de Barcelona, torna enguany en format virtual donada la situació de confinament.

Així, l’Ateneu Popular 9 Barris, com a entitat  compromesa amb la cultura considera que fins que no arribi la Renda Bàsica Universal o un Pla de Recuperació cultural, les activitats i espectacles han de poder seguir-se fent. L’estat d’alarma no pot fer emmudir la cultura invisibilitzant i precaritzant encara més les creacions. Per aquesta raó l’Ateneu continua cercant noves fórmules per tal de fer accessible la cultura a la comunitat, al mateix temps que fent sostenible la vida dels creadors i creadores remunerant la seva tasca.

D’aquesta manera, el divendres 8 de maig, a les 22h l’Ateneu, conjuntament amb la Casa Taller de Marionetas de Pepe Otal i l’Associació Titellaire de Roquetes oferirà un tastet de cinc espectacles  a través d’un streaming a la pàgina web ateneu9b.net

Els espectadors i espectadores podran endinsar-se en els estudis dels titellaires, veure on treballen i creen els artistes, desdibuixant les barreres de la intimitat de la llar  per aconseguir una experiència immersiva, un trencament de la quarta paret que els espectacles en directe sovint  amaguem. Una bona oportunitat per fer de curiós o de voyeur.

Una de les activitats destacades serà la connexió en directe des del vaixell de la companyia sarda L’Argos Maltés que connectaran per streaming des d’algun punt del mar adriàtic.

ELS ESPECTACLES:

Cachito de Eternidad de la cia. Fills de Fusta.

Records borrosos es barregen amb anhels ja inabastables per Lotarín. Però la lenta monotonia del pas del temps, pot regalar encara el moment sublim que val una vida sencera. Miratge o realitat, poc importa si la musa de tota una existència li concedeix el seu últim gran ball.

  • La Cosa de la cia. Valentina Raposo

Al taller d’una titellaire, éssers es desperten en una nit en temps d’apocalipsi.

  • Pelando el Pollo de la cia. Títeres de la Tía Elena

Un avi dormita i reflexiona sobre la seva vida passada i la seva condició actual. Fumador incorregible, provoca al respectable amb una qüestió inquietant: Quina diferència hi ha entre desfullar una margarida i arrencar les plomes a un pollastre?

  • A Sard de la cia L’Argos Maltès

El veler Argos Maltes és a una illa lluny de la civilització. Envoltats de rates, la tripulació intenta fugir de la desesperació jugant amb ninots.

  • Kharabat de la cia Kharabat

Igual que una llanterna màgica és el destí entorn del qual anem tots girant: la làmpada és el sol, el món la pantalla, nosaltres les imatges que passen i s’esfumen.

  • Actuació musical a càrrec de Duo Frapp.

Mina trapp (acordió, baix) i Matteo Frau (trompeta i bombardí formen el duo The Frapps. El seu repertori és un còctel fresc i divertit de dixieland, latin, swing i cançó popular. Des del 2017 donen voltes per Europa amb els seus instruments per alegrar festivals de carrer i esdeveniments privats, amb la senzillesa i la intimitat que només un duo pot oferir. Enjoy!