La temporada d’hivern de l’Escola de Pensament del Teatre lliure arrenca amb una sessió presencial conduïda per Marina Garcés, amb Lara Díez Quintanilla i Ahmed Ghazali com a convidats. Se celebrarà el dimarts 12 de gener a les 18.30 h a Gràcia.

El títol d’aquesta tercera sessió és La trobada amb l’altre: més enllà del mur, la guerra o el diàleg, una sessió centrada en la descoberta de l’Altre des de la seva representació escènica i la pràctica artística.

Aquesta trobada partirà de les paraules del periodista Ryszard Kapuscinski, qui deia que la Humanitat, al llarg de la història, no ha deixat mai d’oscil·lar entre aquestes tres reaccions davant d’allò desconegut. L’escriptor polonès també reconeixia que hi ha ocasions en què les persones descobreixen que porten dins un fragment de l’Altre. Com convoquem, des del teatre, aquestes escletxes per veure en l’estranyesa una oportunitat de vida compartida?

La sessió tindrà lloc presencialment el dimarts 12 de gener a les 18.30 h a Gràcia i estarà conduïda per la filòsofa Marina Garcés. La dramaturga, actriu i psicòloga Lara Díez Quintanilla, fundadora de les companyies La Volcànica i retreTTeatre i, autora, entre altres obres, d’Omplint el buit (La Gleva, 2019), Les oblidades (Teatre Akadèmia, 2019) i La nostra parcel·la (estrenada al Teatre Lliure la temporada passada) conversa amb el dramaturg Ahmed Ghazali (Casablanca, 1964), autor, entre altres obres, de Tombuctú52 días a camello (Icaria, 2005) i Le mouton et la baleine (Théâtrales, París, 2001), i cofundador de l’Associació Jiwar, la Residència internacional d’investigadors en creativitat urbana.

L’Escola de pensament és l’espai de diàleg posat en marxa pel Teatre Lliure que, de la mà de Marina Garcés i Albert Lladó, busca unir teatre i pensament per abordar qüestions d’actualitat i complementar així, l’activitat escènica del Lliure.

Escola de pensament: La trobada amb l’altre: més enllà del mur, la guerra o el diàleg. 12 de gener. Durada: 1 h 30′. En català. Preu: 4 euros/ gratuït pels abonats. Gràcia.

 Més informació