Serà el nostre secret,

Aquest dijous que ve, 14 de gener arriba a la sala Palau i Fabre de l’Escenari Brossa l’obra Serà el nostre secret, un recull d’experiències reals sobre casos d’abús sexual infantil de la mà d’Elies BarberàDaniela Feixas i Marta Montiel.

El Teatre Verbatim és una forma de teatre documental on prima la paraula transcrita de testimonis reals. A través de converses s’expliquen vivències que, sense alterar cap paraula, es reflexen a l’escenari. Ara, aquesta tècnica s’aplica per parlar d’un tema tabú però molt present en la societat actual: una de cada cinc persones a Catalunya ha patit algun tipus de violència sexual durant la seva infància.

Una de les obres dins del Cicle Verbatim que produeix la Sala La Planeta de Girona i que ja havia passat per l’Escenari Brossa va ser No m’oblideu maitambé de Marta Montiel i Elies Barberà i en aquell cas amb la direcció i dramatúrgia de Llàtzer Garcia.  Ara, els ​mateixos intèrprets fan un minuciós treball de recerca amb Daniela Feixas, que signa la dramatúrgia i la direcció. A l’escenari, les paraules de l’Elies i la Marta van acompanyades de la música en directe d’Èric Serrano.

Marta Montiel diu: “A Serà el nostre secret les paraules dels testimonis trenquen amb les creences que tenim sobre el paper de la família protectora i el benestar dels infants. Escoltar-les i després expressar-les a escena implica captar la complexitat de l’ésser humà en relació al trauma: la relació entre el cervell, la ment i el cos. I això és un aprenentatge molt enriquidor que també hem pogut fer gràcies a les entrevistes a professionals que treballen amb víctimes i abusadors.” Daniela Feixas afegeix: “Les desenes d’entrevistes que vam fer estaven plenes de dolor, ràbia, impotència, frustració, perplexitat i, oh sorpresa, sentit de l’humor! I el més important era que teníem el seu vist i plau per fer-ho, i més important que això, tots i cadascun d’ells ens van dir: parleu-ne sisplau, perquè som invisibles”.

Com a No m’oblideu mai, les funcions estan acompanyades de debats postfunció amb la col·laboració de nombrosos experts del tema gràcies a la coordinació de Ferran Joanmiquel. En aquesta ocasió es compta amb la col·laboració de professionals del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, a més a més d’altres fundacions especialitzades en la visualització i sensibilització envers el mon de l’abús com Vicki Bernadet, El Mundo de los ASI, o la recentment creada a Catalunya Àngel Blau.

Serà el nostre secret estarà fent funcions a l’Escenari Brossa fins al 31 de gener.

FITXA ARTÍSTICA
Recerca i documentació Marta Montiel, Elies Barberà, Daniela Feixas
Idea Marta Montiel i Elies Barberà
Direcció i dramatúrgia Daniela Feixas
Intèrprets Elies Barberà, Marta Montiel i amb la col·laboració d’Èric Serrano
Espai sonor i il·luminació Lluís Robirola
Disseny espai i vestuari Anna Tantull
Assistent de direcció Juli Rios (estudiant en pràctiques)
Piano a Corvus de Joan Reig Gregori Ferrer
Fotografia Paco Amate / Video Albert Blanch
Producció Mithistòrima Produccions S.L. / Sala La Planeta
Coordinació dels col·loquis Ferran Joanmiquel

Amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals ICEC, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Girona
Amb la col·laboració de l’Escenari Joan Brossa i del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Del 14 al 31 de gener de 2021
ESTRENA dijous 14 de gener
Sala Palau i Fabre
Horaris De dimecres a dissabte a les 19:30 h i diumenge a les 18 h
Preus Dimecres i dijous 13€.  Divendres, dissabte, diumenge i festius 18€.
Durada 60 min
Espectacle en català