L'ESCENARI BROSSA REPRÈN LES FUNCIONS DE CARRER DE TXERNÒBIL, INFANTICIDA I ESTRENA LA RUTA DE LA PALTA

Com gairebé tothom aquests dies, l’Escenari Joan Brossa anuncia amb il·lusió que finalment poden recuperar espectacles aturats a causa de la Covid i alguns que no s’han pogut estrenar. Ens han enviat aquesta nota:

 

TORNA CARRER DE TXERNÒBIL, DUES ÚNIQUES SETMANES
Després del segon tancament del sector a causa de la Covid-19, la programació del teatre ha quedat de la següent manera:

Es reprenen les funcions de Carrer de Txernòbil, que només va poder estrenar i que farà funcions del 25 de novembre al 6 de desembre amb nous horaris (veieu més a baix). Protagonitzada per Evelyn Arévalo i adaptada i dirigida per Joaquim Armengol, l’obra recupera un testimoni real del desastre nuclear de Txernòbil. Basada en La pregària de Txernòbil, del premi Nobel Svetlana Aleksiévitx, el relat dóna veu a la dona d’un dels bombers que va morir en l’incendi del reactor nuclear de Prípiat, història que fou coneguda també per la producció televisiva d’HBO, Chernobyl.

INFANTICIDA, AMB 6 NOMINACIONS ALS BUTACA
També es recuperarà la funció doble d’Infanticida, de Marc Rosich protagonitzada per Neus Pàmies que recentment ha rebut 6 nominacions als premis Butaca, incloent les categories Millor Musical i Actriu principal. Amb música de Clara Peya, Infanticida adaptada el relat escrit per Caterina Albert, on la protagonista s’enfronta a la vivència més dura de la seva vida i qüestiona el paper de la dona a la societat.

Les funcions, previstes pel dissabte 28 de novembre a les 18 i 21 h, estan enmarcades en el RBLS Festival Teatre Jove, que enguany amplia presència a més sales de Barcelona i que dirigeix la seva oferta a joves de 13 a 20 anys amb preus especials per trams d’edat.

ESTRENA LA RUTA DE LA PALTA, FESTIVAL GREC
Per últim, del 9 al 13 de desembre s’estrena La ruta de la palta, la producció de la Nau Ivanow amb el Festival Grec, dins de l’itinerari “de Grec a Grec” que inclou tots aquells espectacles que no es van poder realitzar durant l’estiu i que ara es reparteixen per les sales de la ciutat. La companyia Projecte Ingenu proposa un viatge entre la història compartida de Xile i Catalunya a través d’experiències socials, polítiques i culturals: des del passat dictatorial en comú fins les protestes de la Plaça Urquinaona i de la Plaza Italia, passant per Joan Brossa i Nicanor Parra.

ESPECTACLES AJORNATS
Laberint Striptease de la companyia Roberto G. Alonso i Brossa és Brossa de Pinya Bausch han quedat postposats a l’espera de trobar noves dates aquesta temporada per ser reprogramades.

NOUS HORARIS
Per tal d’adequar els horaris al toc de queda i facilitar la mobilitat als espectadors, els horaris s’avancen de forma permanent per la resta de temporada:

Sala Joan Brossa: de dimecres a dissabte a les 20 h en comptes de les 20:30 h i diumenge a les 19 h.
Sala Palau i Fabre: de dimecres a dissabte a les 19:30 h en comptes de les 20 h i diumenge a les 18 h.

bANNER amic ficcions 2020