{Life is Real}, del jove dramaturg Xavi Morató, una tragicomèdia a ritme de rock&roll i amb música en directe.

La companyia L’Ostra 28 porta a escena Life is Real, del jove dramaturg Xavi Morató, una tragicomèdia a ritme de rock&roll i amb música en directe. Un text que parla de la fama, de l’èxit, del fracàs, de rock&roll, de les grans figures, dels camins no triats, de l’excés, de la mort, de la vida. El muntatge s’ha assajat durant 3 mesos en residència a Lluïsos Teatre i s’estrenarà el proper cap de setmana 22 i 23 d’abril.

Life is Real és una comèdia, és un drama i és una maleïda tragèdia, igual que la nostra existència” explica Morató. “Al seu hit Bohemian Rhapsody, Freddie Mercury s’interroga sobre la naturalesa del que veu. Mira al seu voltant i es qüestiona si allò que hi ha és la vida real o és tan sols fantasia. Nosaltres ens hem fet la mateixa pregunta. I la resposta que hem trobat és, com a mínim, inquietant. Benvinguts a Life is Real, continua.

SINOPSI
Mira’l. Pots veure la seva imatge a la televisió, o en un diari, o en aquell pòster que decora uns quants milers de parets, qui sap si a casa teva i tot. El reconeixes, és clar. És evident. Tothom el reconeix. És un ídol. Una icona. Seria difícil trobar una sola persona en el món que no l’identifiqués i que mai no hagués escoltat una cançó seva. I, tot i això, hi havia un dia en què ningú no sabia qui era, un dia en què ningú n’havia sentit a parlar i ningú no es girava quan se’l creuava pel carrer. Era un ésser anònim igual que la gran majoria dels mortals. Per sort, li van donar una oportunitat i avui tots podem gaudir de la seva música. Però i si la oportunitat mai no s’hagués presentat? I si els temes que va escriure mai no s’haguessin popularitzat? I si el mite, en definitiva, mai no hagués arribat a existir?

L’EQUIP ARTÍSTIC
Xavi Morató és autor, dramaturg i director de l’espectacle. Guionista de El Jueves des de 2006, es dedica igualment al teatre i ha estrenat obres en sales com el Poliorama, el Maldà, l’Eixample o l’Almeria. Com a dramaturg, ha guanyat diversos premis pels seus textos, entre els quals destaca el prestigiós Premi Born, obtingut l’any 2014 per l’obra Un peu gegant els aixafa a tots (publicada en català, castellà, gallec i euskera).

El repartiment està format per 7 joves promeses catalanes:
• Josh Climent (23 anys), format a La Casona i a Memory, ha participat en obres com Odisseus (Sala Beckett) i Muerte en Venecia (Teatro Real de Madrid)

• Laia Garcia (21 anys), estudiant a Aules, Nancy Tuñon i Memory, que ha actuat a Miss Saigon (Nau Ivanow), Rive Gauche (Sala Planeta, dir. Rafel Duran) o al Tribut a Labute que es va fer a la Sala Beckett

• Joan Scufesis (31 anys), graduat en art dramàtic a l’escola Eòlia que ha aparegut a El viatge d’Orfeu (Teatre Gaudí), als Pastorets del Tricicle dirigits per Paco Mir (Poliorama), o a l’Spoon River de Marc Martínez (Teatre I+D)

• Jordi Millán (22 anys), ha fet formació a La Bobina, Aules i Eòlia i acaba de rodar Monica Chef per a Disney Channel

• Raül Ferré (27 anys), format al Col•legi del Teatre i a Nancy Tuñon i actor a espectacles com Collectivus (Sala Beckett i La Seca-Espai Brossa) o Odisseus (Sala Beckett)

• Malcolm McCarthy (25 anys), actor del Col•legi del Teatre que ha aparegut en obres com L’onada, al Teatre Lliure

• Anna Piqué (27 anys), formada a la Nancy Tuñón, ha protagonitzat el llargmetratge Natasha dirigit per Sandeep Raisinghani i participant en nombrosos espectacles de microteatre.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Life is Real , cia. L’Ostra 28
Dies: 22 i 23 d’abril | Dissabte 21h i diumenge 18h
Lluïsos Teatre (Pl. del Nord 7-10) | Durada: 120 minuts

PREU I ENTRADES ONLINE: 12€ www.lluisosteatre.cat/entrades/comprar.php?id=113