“Un circ que no és un circ” afirma Marcel Escolano. I, tanmateix, té tots els ingredients per fer-nos passar unes festes amb humor, equilibris impossibles, ganivets i molta complicitat. Ja s’ha instal·lat a Sant Cugat del Vallès la iurta de Los Galindos, que als seus 24 anys de trajectòria ara reestrenen Encara no ho sé, Lola, un espectacle renovat amb números i detalls del món més Galindo: “Volem donar-li sentit a la vida del circ. És una representació per ser compartida i gaudida.”

En la presentació als mitjans, la companyia al complet s’ha mostrat molt il·lusionada de recuperar aquest circ de Nadal (es va estrenar l’any passat a Terrassa, però aquest és un espectacle totalment renovat) i de fer parada a Sant Cugat, una “ciutat amiga del circ” tal com ha afirmat Gerald Fannon, responsable de la programació del Teatre Auditori de Sant Cugat, amb qui han establert un conveni de col·laboració. Aquesta companyia està formada per artistes que van dels 9 als 52 anys, en una comunió de joventut i experiència que es tradueix en números d’una poètica excepcional i amb una proximitat i humanitat inqüestionable. Els encarregats d’executar-los són Bina Rieck (pallassa, hula-hoop, músic), Anna Pascual (perxa xinesa, acrobàcia i músic), Mart Soler (acrobàcia, roda Cyr, ganivets i músic), Bet Garrell (hula-hoop, trapezi i acrobàcia), Bruna Escolano (ballarina), Berta Escolano (acrobàcia i músic) i Marcel Escolano (pallasso, hula-hoop i acrobàcia).

5 generacions d’artistes amb una estima a la professió i d’arrelament al circ com malauradament ja gairebé no es veu. No deixeu de contemplar la seva iurta, una carpa inspirada en els habitacles dels pastors mongols i de les planúries d’Àsia, amb lona i fusta que confereixen una personalitat única. I per entrar… unes entrades molt especials.

Després de veure alguns dels números i de conversar amb tots ells, ens queda un missatge molt clar: “Volem que el públic vingui els primers dies, perquè molta gent ho deixa per al final i molts es queden fora perquè s’han exhaurit les entrades”. I no us deixeu enganyar per les dimensions de la carpa: té una capacitat per a 100 persones!

El circ de Nadal de Sant Cugat del Vallès estarà instal·lat a la Plaça del Rei del 27 de desembre fins al 10 de gener. Les entrades es poden comprar des d’una hora abans a la mateixa iurta, a l’oficina de turisme i a www.tasantcugat.cat.