El pianista i compositor gadità Manolo Carrasco ha elegit el Teatre Apolo per estrenar el seu nou espectacle, Amor y fuego, el pròxim dia 16. Es tracta del mateix escenari on fa menys d’un any va representar Aires del Sur. “En aquest muntatge he volgut abordar el tema dels maltractaments i reivindicar la igualtat de la dona”, va afirmar ahir l’instrumentista, envoltat de l’elenc de ballarins i músics que l’acompanyaran –gairebé tots catalans– i dels dos cavalls de pura raça –de l’alta escola andalusa– que, una vegada més, seguiran el ritme del seu flamenc fusió.

“L’obra se situa a finals del segle XIX i a principis del XX. Un narrador s’encarrega d’ubicar-la en el temps i de recordar que, per desgràcia, encara hi ha homes que peguen i maten les seves dones”, va explicar Carrasco, abans d’apuntar que per primera vegada presentarà “un xou multimèdia”. Dues grans pantalles a l’escenari projectaran imatges de diferents països mentre es desenvolupa “una història d’amor entre tres persones”.

El triangle el formen un músic,“que representa els valors de la universalitat”; una ballarina “amb tota la vitalitat i bellesa d’Andalusia” i un genet “madur i rude, que viu al camp”.

Carrasco va subratllar el “final dramàtic” de l’obra, igual que la ballarina principal, Eva Santiago, que no va poder acabar la frase en què recordava que ella era la víctima de la violència que retrata Amor y fuego. “És una cosa que personalment em toca molt de fons”, va balbucejar, abans que li vinguessin les llàgrimes als ulls.

Marta Larriba, que firma amb la seva germana Susana totes les coreografies, va destacar “la diversitat de músiques” que inclou el muntatge, així com el ballarí Isaac Barbero, que va recalcar la “capacitat de Carrasco per renovar el flamenc”. El pianista gadità, a tall d’exemple, va dir que fusiona el tango jondo amb l’argentí, amb l’excepcional col.laboració d’Abel Alem.

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània