Gescènic ha presentat aquest matí el llibre Màrqueting de les arts escèniques. Creació i desenvolupament de públics, escrit per Jordi Sellas i Jaume Colomer en col·laboració amb Esther Amice.

El llibre forma part de la col·lecció Quaderns Gescènic que té l’objectiu de publicar breus monogràfics que giren al voltant de la gestió de les arts escèniques. Sellas i Colomer proposen a través del seu Màrqueting de les arts escèniques les maneres de gestionar la cultura a través de tècniques de màrqueting.

Durant la presentació, diversos experts en la gestió teatral han tingut l’ocasió de debatre un tema tan important actualment com és la crisi econòmica en el sector escènic. Els participants d’aquest debat han estat Salvador Sunyer, director del Temporada Alta; Joan Oller, director gerent de l’Auditori de Barcelona; Pep Tugues, director del Teatre-auditori de Sant Cugat; Frederic Roda, director del Teatre de Ponent de Granollers; Alicia Roldán, directora general del Teatro de la Abadía de Madrid, i Carles Molinet, director del Teatre del Mar de Palma.

En la seva amplia majoria, els participants han coincidit a opinar i explicar que la crisi en els teatres i auditoris no s’està produint a través de la venda d’entrades, que encara no ha disminuït, sinó que on s’està fent notar la davallada econòmica és en els continguts, és a dir, els pressupostos per a les produccions.

Pep Tugues ha explicat que “fins ara teníem més marges d’error, però ara no podem equivocar-nos en la programació”, mentre Salvador Sunyer ha afegit que “abans hi havia la idea que només existia un tipus de públic” i que cal pensar en els diversos públics potencials. Finalment Jaume Colomer, un dels autors del llibre, ha destacat que “entre tots els presents tenen, més o menys, la formula: una bona programació, un bon servei, una bona comunicació, vincles emotius i pedagogia del gaudi escènic”.

  • Concert del 30è Aniversari
  • Juana
  • Manel
  • Alicia Alonso
  • West Side Story