Marta Carrasco

Durant més 2 mesos Marta Carrasco estat vivint a Madrid per tal de portar a terme la coreografia i el moviment escènic de Pingüinas’ de Fernando Arrabal, una obra dirigida per Juan Carlos Pérez de la Fuente que està previst que s’estreni aquest 23 d’abril a Las Naves del Teatro Español de Madrid. Si bé en aquesta data aquí celebrem Sant Jordi, allà celebren el naixement de Cervantes. Molt oportuna l’estrena ja que Pingüinas vol endinsar-se en l’univers del personatge del Quixot.

Però en aquesta ocasió ho fa a través de les dones. Tal i com ha comentat Marta Carrasco, “sempre és un repte i un desafiament donar un suport iconogràfic i de moviment a un autor tan consagrat, reconegut mundialment i inclassificable com Fernando Arrabal. I fer-ho sota la direcció de Juan Carlos Pérez de la Fuente és una garantia. Ha estat un honor que pensessin en mi, i he intentat buscar aquell punt tant difícil de fer un treball al servei d’una obra gran amb una direcció clara, però mantenint, dins del possible, el segell Carrasco. Pel que fa a revisar els clàssics des del protagonisme femení, Carrasco afirma que “les protagonistes són dones amb aspiracions i amb aquella dualitat que qualsevol somni suposa un risc i una oportunitat, mai saps si és el més lúcid o el més boig i absurd que has feta la vida. Aquesta dualitat entre clarividència o alienació, m’interessa molt i està molt present als estats d’exaltació en què estem quan hem de prendre grans decisions.”

Les protagonistes de l’obra són: Maria Hervás, Ana Torrent, Marta Poveda, Lara Grube, Ana Vayón, María Besant, Lola Baldrich, Alexandra Calvo, Badia Albayati, Sara Moraleda i Miguel Ángel Cazorla. Per la seva banda, Fernando Arrabal ha comentat en una entrevista oferta a TV1 que amb aquesta obra ha volgut entrar al misteri de les dones de la família que van envoltar a Cervantes. Totes deu són solteres i saben llegir, i han rodejat la vida de l’autor del Quixot .

  • Juana
  • Manel
  • Alicia Alonso
  • West Side Story
  • Nomad
  • Crimen y telón