La situació crítica generada al món cultural arrel de la pandèmia produïda per la covid-19 va impulsar el naixement de la campanya ‘Si la cultura et toca, ara et toca a tu3 a finals d’octubre. Ara, poc més de dues setmanes després del seu llançament, ja són més de 100 les entitats que s’han adherit a aquesta campanya que anima als ciutadans que estimen la cultura a tornar a comprar cultura, a donar per la cultura i a difondre a les xarxes socials el seu amor per la cultura.
Entitats d’arreu del territori com el TNC, el Festival Temporada Alta, el Palau de la Música Catalana, Filmin, la Fira Mediterrània de Manresa, L’Auditori, el TresC, la Fundació Pau Casals, Òmnium Cultural, El Gran Teatre del Liceu, el Castell Raimat de Lleida o el Museu del Suro de Palafrugell, entre d’altres, ja s’han sumat a la iniciativa. La Campanya que està prevista que segueixi activa fins a mitjans de desembre, segueix aplegant adhesions dia a dia amb l’objectiu d’arribar al màxim d’entitats i projectes culturals del territori.
El projecte vol recolzar als equipaments culturals que lluiten per sobreviure en aquest context de greu crisi sanitària i econòmica i que s’han reinventat fent esforços per adaptar la seva programació en formats digitals. Per això, a través del web laculturaemtoca.cat els ciutadans poden consultar totes les entitats que han volgut donar suport a la campanya i fer-hi aportacions directes i personalitzades.
La campanya ‘Si la cultura et toca, ara et toca a tu‘ està impulsada per un grup de professionals de la captació de fons en l’àmbit cultural de Catalunya, membres de la xarxa fundraising.cat i el Cercle de Cultura i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Damm, la Fundació de Música Ferrer- Salat i Redi.