En un país preocupat pels alts índexs d’obesitat, que situen a Mèxic en el primer lloc mundial d’aquest mal, l’obra de teatre Gorda, amb l’actriu catalana Mireia Gubianas, està a punt d’arribar a les seves cent representacions al Manolo Fábregas de la capital.

Gorda, adaptació de la peça del dramaturg nord-americà Neil Labute Fat Pig, té com protagonista a Helena, una dona que en comptes de plorar el seu sobrepès decideix riure-se’n. Helena és interpretada per Mireia Gubianas (Sabadell, 1975), qui per tercera vegada encarna el rol després de l’èxit que va arribar a Espanya i Argentina. El proper dijous 27 de maig, aquesta peça teatral complirà les cent presentacions a Mèxic.

“L’èxit de l’obra l’atribueixo sens dubte al gran elenc que m’acompanya, però sobretot que aborda exquisidament un tema de caràcter molt actual, que per a ningú és aliè i que es viu en qualsevol societat”, diu Gubianas. La història parla de Tomy, un professional d’èxit que s’enamora d’Helena -una dona molt alegre, segura, amb moltíssimes virtuts però un gran defecte, està grassa-, que se sent incapaç de defensar el seu amor de por del que diu la societat.

En la producció participen a més Hèctor Suárez Gomís (Tomy), Juan Carlos Barreto (Dani) i Lourdes Reyes (Juana). “L’obra manté durant dues hores un ritme trepidant que genera voyeurisme al públic, que li dóna la sensació d’estar veient una situació per l’espiell d’una porta, és a dir, d’estar molt molt a prop d’ella, d’un Tomi, un Dani, una Juana i una Helena”, va afirmar Gubianas.

Els dijous després de cada funció, els actors mantenen un diàleg amb el públic que és moderat per un periodista. Això, segons Gubianas, “és perquè la gent ens comparteixi el que sent, i no es quedi només amb un debat intern, ens interessa saber què despertem en ells”. La posada en escena està dirigida per l’argentí Daniel Veronese. L’obra romandrà a Mèxic un parell de mesos més i és possible que giri en algun altre país de Llatinoamèrica.

  • " "
  • " "
  • " "
  • <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5MXGrfx7UV8” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>