Montse Guallar recita a Marta Pessarrodona al Festival Alcools

El festival Alcools continua a La Seca Espai Brossa, inundant els espectadors de la millor poesia del moment. L’esperit del festival és potenciar la poesia catalana actual i treure-la de l’underground. Dimarts 12 viurem una altra nit de poesia amb el tàndem Montse Guallar i Marta Pessarrodona que recitaran poemes del llibre L’amor a Barcelona.

La premi Nacional de Literatura, Marta Pessarrodona s’alia amb una de les actrius catalanes més reconegudes per recuperar un dels grans llibres de finals de segle XX, L’amor a Barcelona, un volum breu i calidoscòpic, fill de la memòria i de la vida, que ens acosta alguns dels moments més brillants de la literatura catalana contemporània.

“Hem partit d’un llibre meu, petitó, amb pocs poemes i curtets, que la Montse llegirà. Són En alguns casos jo també diré algun poema meu i un altre del que em va inspirar en escriure’l, que pot ser Borges, Machado, fragments de l’Oda a Barcelona de Verdaguer i de la Nova Oda a Barcelona, de Maragall”,va explicar Pessarrodona.

QUÈ ÉS ALCOOLS?
La poesia necessita l’escena, el contacte amb el públic, i a la primera edició d’ALCOOLS vam poder comprovar que el públic vol poesia. Aleshores vam apostar pel petit format, on el poeta recitava els seus versos gairebé a pèl a través de petits muntatges propers, molt propers. Ara fem el salt al mitjà format a la sala Joan Brossa de La Seca amb l’ajuda del teatre, actors i músics que vesteixen la poesia dels poetes. Un triangle que és a la base de la cultura occidental, on actors, músics i poetes han anat de la mà per acostar-nos la bellesa del món.

L’eix d’ALCOOLS continua sent la poesia catalana en diferents formats i de diferents èpoques, amb especial èmfasi en la poesia contemporània, la que escriuen els poetes d’ara. I de diferents generacions i procedències.

El Festival ALCOOLS compta amb el suport de: la Institució de les Lletres Catalanes, la Fundació Carulla, Edicions Poncianes, Mas Blanch i Time Out com a Media Partner.

ÚLTIMS RECITALS DE L’ACOOLS 2016

26 abril: A propòsit d’Artaud
La performer Calara Dorothee Hahn i els artistes Edgar Alemany i Gabriel Ventura donaran vida als textos d’un dels poetes més trencadors i innovadors del segle XX, Antonin Artaud, a través del moviment i la lectura.

3 maig: El bell país on els homes desitgen els homes, de Biel Mesquida
El 1985, Biel Mesquida va publicar ‘El bell país on els homes destigen els homes’, volum que ha esdevingut una referència contemporània, per la seva carnalitat, bellesa, gosadia i lirisme desbordant. No ha parat de reeditar-se des d’aleshores. I sentir-lo en boca del poeta és una experiència única.

Si voleu més informació sobre el cicle, podeu consultar la notícia que vàrem escriure en ocasió de la presentació del festival a: http://tetral.pre.interdigital.biz/ca/noticies/17661/els-dimarts-de-%C2%B4alcools%C2%B4-ja-es-disfrutaran-a-la-sala-gran-de-la-seca#.VwkpRaSLTNM

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània