Carlo Colombaioni, el clown més representatiu de la nissaga I Colombaioni, va morir ahir a la ciutat de Lió (França), on residia des de feia uns anys. Carlo Colombaioni tenia 74 anys i fins fa pocs mesos encara passejava el seu últim espectacle, Carlo, pels escenaris de tot el món.

Va formar parella amb el seu cunyat Alberto Vitali i junts van visitar Catalunya en diverses ocasions, amb gran èxit popular, durant les dècades dels setanta i vuitanta. A Barcelona van fer temporada a diferents teatres, entre els quals hi ha l’antiga Cúpula Venus, el Teatre Victòria, el Teatre Goya o el Teatreneu, a banda de participar en diferents festivals i visitar un gran nombre de poblacions catalanes.

I Colombaioni es van popularitzar també pel fet de ser els anomenats «clowns de Fellini», amb qui van treballar en algunes de les seves pel·lícules. La nissaga dels Colombaioni, i molt especialment Carlo, es van caracteritzar per portar el món del clown des del circ fins al teatre i van convertir així diferents espectacles i paròdies clàssiques en autèntics èxits populars.

L’any 1992 Carlo Colombaioni va decidir, per primera vegada, dirigir un espectacle teatral i passar així de dalt a baix de l’escenari. Va ser amb l’obra Piano-Piano, de Xavier Guix i Miquel Murga, que es va presentar a la Fira de Teatre de Tàrrega amb gran èxit de crítica i públic.

Actualment Carlo Colombaioni residia a la ciutat francesa de Lió amb la seva actual parella. Fruit d’aquesta relació, tenien un fill de 6 anys.

Les despulles del clown italià seran portades a Roma, la seva ciutat natal, on rebrà sepultura dimarts de la setmana que ve.

  • Concert del 30è Aniversari
  • Juana
  • Manel
  • Alicia Alonso
  • West Side Story