Blanche Thebom va néixer el 19 de setembre de 1915 a Canton, Ohio, encara que moltes biografies assenyalen erròniament la localitat de Monessen, Pennsilvania, i l’any 1918. Blanche provenia d’una família sueca i va cursar els seus estudis de cant a Nova York, amb la soprano hongaresa Margarethe Matzenauer i Edyth Walker. De nena cantava en un cor d’església i després d’acabar el col•legi va estudiar a l’escola de comerç i va treballar de secretària en una empresa industrial. L’any 1938 la van descobrir cantant en un concert mentre viatjava amb els seus pares amb vaixell a Suècia.

En un camp dominat pels europeus, Thebom era part de la primera onada, de mitjans de segle XX, de cantants d’òpera nord-americanes internacionals. Associada amb el Metropolitan des de la dècada de 1940, vint anys després va ser aplaudida pels crítics per la seva càlida veu, “vellutada i sedosa” i el fraseig atent i la seva sensible interpretació.

El seu debut escènic va ser a Filadèlfia, amb la companyia del Metropolitan Opera l’any 1944 com a Brangäne, a Tristan i Isolda.

Va debutar a Nova York al desembre de 1944 com a Fricka a La valquiria, on va recollir gran èxit. A l’escenari tenia aire de gran dama i ella esperava que la tractessin com a tal, recorden els seus col•legues. Al Metropolitan, els seus altres papers van incloure Ortrud a Lohengrin de Wagner, Azucena a Il trovatore de Verdi, i Amneris a Aida, i el paper protagonista a Carmen de Bizet. La mezzosoprano es decantava per les òperes wagnerianes però el seu repertori al coliseo novaiorquès va incloure Aida, Don Carlos, Il trovatore, Norma, La Gioconda, Carmen, Sansón i Dalila, Els contes d’Hoffmann i Mignon.

L’any 1953 va tenir una gran actuació a l’estrena nord-americana de l’òpera The Rake´s progress d’Stravinski, interpretant a Babá la Turca. La seva veu va traspassar les fronteres d’EUA i l’any 1957, de la mà de l’empresari Sol Hurok, va realitzar una gira de tres setmanes per la URSS.

Thebom recordaria, tal com va escriure al diari The Times, que “es va sorprendre al veure que el seu abric de visó generava un col•lapse de trànsit onsevulla que anava”.

El seu somni per trepitjar els escenaris europeus es va veure complert. Va actuar a París, Brussel•les, Roma i Milà. L’any 1957 va cantar un recital, amb piano, al teatre Municipal de Santiago de Xile, i a l’any següent, al teatre Colón de Buenos Aires, a Sansón i Dalila.

Més tard va dirigir el programa d’òpera a la Universitat d’Arkansas, Little Rock, i després es va mudar a San Francisco, on va fer classes particulars i va ajudar a crear un programa de formació per a joves cantants. La seva última presentació escènica va ser al Metropolitan Opera l’any 1967 interpretant a la Comtessa a La dama de piques de Chaikovski.

Quan es va retirar, va intentar sense èxit crear una companyia d’òpera a Atlanta i es va dedicar a l’ensenyament a la Universitat de Arkansas. Thebom va morir als 94 anys a la seva casa de San Francisco.