Acabem de saber la mort de l’actor, director, músic, mestre i amic Quim Lecina, que fou Fundador i Patró del Teatre Lliure, teatre que estimava i on, al llarg de la seva carrera, hi va participar en diversos muntatges. Tot just el passat mes de novembre estrenava al Lliure de Gràcia el concert escenificat El gran circ d’Erik Satie.

Instal·lat a l’Empordà des de fa anys, Quim Lecina s’ha dedicat al teatre tota la seva vida, amb un cabaç de bo i un centenar d’espectacles. Ha treballat també al cinema (una vintena de pel·lícules, la més célebre L’última frontera (1992)  i a la televisió (La Riera) En el camp de la creació d’espectacles de Teatre i Música, des de l’any 1985, ha muntat, com a autor, director i sovint també com a intèrpret, al voltant de quaranta espectacles.

Com a Mestre, la seva tasca ve de lluny. Va ser un dels professors de interpretació de la mítica Escola de Teatre de l’Orfeó de Sants (finals dels 60), dirigida per Ricard Salvat, on també donava classes Lluís Pasqual amb qui, posteriorment, van fundar el Lliure. Més endavant ja va ser professor  d’interpretació a l’Institut del Teatre, a El Galliner, de Girona, al Conservatori del Liceu i altres.

Ha treballat pràcticament en tots els teatres i  auditoris de Catalunya, i també a molts de l’Estat espanyol i Europa.

El Teatre Lliure ha enviat aquesta nota de condol:
“Des del Teatre Lliure lamentem profundament la mort de Quim Lecina, actor, fundador i patró de l’Lliure durant molts anys. Una forta abraçada a amics i familiars.”

La Consellera del Cultural Mariàngela Vilallonga ha dit, via twitter: La seva aportació a la cultura catalana serà recordada sempre. Especialment a través del Teatre Lliure, que perd a un dels seus fundadors. Va posar cor i ànima en la cultura “

Els seus companys Jordi Martínez, Saskia Giró, Enric Cambray, Àngels Basas,  i Josep Julien, així com també el grup JxCAT i el delegat provincial de cultura Joan Carles Garcia, han enviat notes de condol a través de diferents mitjans. Des d’aquesta revista també volem manifestar la nostra profunda tristesa per la mort d’aquest gran home de teatre.