La Nau Ivanow acull la formació en Producció d'Arts Escèniques

La nova Xarxa de Professionals Producció Arts Escèniques ens ha enviat una nota de presentació. Us la reproduïm. 

Benvolguts. A principis del 2020 es va començar a gestar aquesta xarxa amb la finalitat de crear un col·lectiu potent capaç de defensar les necessitats i els drets de la professió. A dia d’avui, la Xarxa de Professionals de la Producció d’Arts Escèniques ja és una realitat, que ha reunit a una seixantena de  professionals en 6 mesos.

La Xarxa s’organitza en comissions de treball i es regeix per una declaració d’intencions que recull les inquietuds i els motius que l’han dut a crear-se. Us la reproduïm més avall.

Una de les apostes de la Xarxa és generar planter i augmentar el nombre de professionals dedicats a la producció. Per això impulsarà una nova formació en producció d’arts escèniques de la mà de la Nau Ivanow, espai de residències d’arts escèniques de Barcelona.

La primera edició de la Formació en producció d’arts escèniques començarà al gener de 2021 i inclourà 3 mesos de classes teòriques (6 hores setmanals) i 4 mesos de pràctiques (d’entre 80 i 100 hores). La formació comptarà també amb un acompanyament personalitzat des de la Xarxa i experiències professionals del sector. Les inscripcions s’obriran a mitjans d’octubre i els detalls es podran consultar ben aviat a la pàgina web de la Xarxa: https://xarxaproductores.cat

Moltes gràcies per endavant.
Cordialment,
Xarxa de Professionals Producció Arts Escèniques
————————————

DECLARACIÓ DE INTENCIONS
Organitzar, administrar, gestionar, coordinar, contractar, guiar, sostenir, connectar, acompanyar… Una llarga llista de verbs i accions formen part del dia a dia de les persones que ens dediquem a la producció de les arts escèniques. Treballem en equip per tal que una companyia d’arts escèniques es mantingui viva i activa i tots els seus engranatges funcionin bé i per a que projectes escènics i artístics de diferents formats i durades es puguin portar a
terme.

Una persona que es dedica a la producció d’un espectacle o projecte escènic és una persona creativa i alhora racional, amb capacitat d’organització, és hàbil i àgil per trobar recursos i solucions, resoldre conflictes, elaborar i executar pressupostos i gestionar equips.

La diversitat de les tasques i la responsabilitat de la persona productora contrasta amb un seguit de limitacions, com la invisibilitat i desconeixement del nostre dia a dia, continuant per una feina molt solitària, apresa de forma autodidacta amb unes condicions laborals fràgils o inestables.

Quan hem fet aquestes reflexions en veu alta i les hem compartit entre totes les companyes i companys que ens hi dediquem, ha sorgit un contundent desig col·lectiu de millorar el nostre ofici. Ens hem unit com a Xarxa de Professionals de la Producció d’Arts Escèniques amb els següents objectius:

● Definir i donar visibilitat al rol de la producció per dotar-lo de l’espai i la condició professional que mereix dins del sector de les arts escèniques.

● Apoderar-nos i enfortir-nos gràcies a l’efecte positiu i multiplicador que té treballar en una xarxa interconnectada.

● Poder disposar d’un espai de trobada on compartir cures, idees, reptes, recursos i coneixements i oportunitats.

● Dignificar la nostra activitat promovent la creació d’una taula salarial i un conveni professional revisant si diversos epígrafs d’activitat del règim d’autònoms ens representen.

● Elaborar un document que marqui unes pautes sobre l’abast de la feina del/la productor/a que pugui servir de guia en el moment de la contractació.

● Generar una borsa de treball des de la qual canalitzar un mercat laboral existent encara poc regulat.

● Promoure i liderar la creació i diversitat d’oferta de formació complementària a l’existent, que estigui marcada per les necessitats reals del mercat actual, des d’un enfoc pràctic, buscant alhora la capacitació i l’acompanyament.

La Xarxa de Productores actualment està formada per 60 persones i és un espai obert a qualsevol persona de l’ofici que vulgui formar-ne part per participar-hi sense assumir cap obligació o compromís. Procurem publicar regularment les novetats o avanços que considerem que són d’interès públic.