Mercè Arànega a 'Un cel de plom'

La producció de dansa Oskara és lamés nominada de la propera edició dels Premis Max amb un total de set candidatures, seguida per l’espectacle de dansa Caída del cielo i l’obra de teatre Nomes són dones, dirigida per Carme Portaceli que aspiren a 4 guardons cadascuna. La Fundació SGAE, que organitza aquests premis, ha donat a conèixer les candidatures.

Altres noms de l’escena catalana destaquen entre les nominacions: Carme Portaceli opta a la millor direcció d’escena, i el seu muntatge, Només són dones està nominat en les categories de Millor espectacle de teatre, Millor autoria teatral i Millor composició musical per a espectacle escènic per a Maika Makowski. Mercè Arànega és candidata a a millor actriu principal per la seva interpretació a Un cel de plom i Ramon Madaula està nominat en la categoria de millor actor gràcies al seu rol a A teatro con Eduardo. Clara Peya està nominada en la mateixa categoria que Makowski (Millor composició musical per a espectacle escènic) i el Gente Bien de La Cubana opta en la categoria de Millor Musical.

El muntatge Oskara, obra del coreògraf Marcos Morau (La Veronal) amb Jon Maya (Kukai Dantza), aspira als premis a Millor espectacle de dansa, Millor producció privada d’arts escèniques, Millor disseny d’espai escènic, millor disseny de vestuari, Millor disseny d’il·luminació, Millor intèrpret masculí de dansa i Millor elenc de dansa.

Per la seva banda, Caída del cielo, l’espectacle de Rocío Molina que uneix avantguarda i tradició, aspira als premis a Millor espectacle de dansa, Millor coreografia, Millor disseny d’il·luminació i Millor intèrpret femenina de dansa.

En nombre de finalistes, el segueixen amb tres nominacions el musical de Ron Lalá Cervantina. Versiones y diversiones sobre textos de Cervantes’, l’obra de teatre El laberint màgic, una revisió de l’obra de Max Aub sobre la tragèdia de la Guerra Civil dirigida per Ernesto Caballero, i Los malditos.

Per la seva banda, compten amb dues nominacions Amour, Catedral, Habitat, Hamlet, La partida, La respiración, Mulier, de Maduixa Teatre, Raclette, Tierra loca‘ i Vols .

Millor actor i millor actriu

En l’apartat de Millor actor protagonista es troben Jose Manuel Casany (Hamlet canalla), Ramon Madaula ( A teatro con Eduardo) i Ángel Ruiz ( Miguel Molina al desnudo), mentre que en l’apartat femení es troben Mercè Arànega (Un cel de plom), Garbiñe Insausti ( Edith Piaf) i Núria Mencía (La respiración).

Per la seva banda Chema Cardeña ( Shakespeare a Berlín), Paco Ochoa ( El laberint màgic) i Álvaro Tato ( Cervantina) aspiren al premi a Millor actor de repartiment, mentre que en l’apartat femení figuren Esther Illa ( ‘Tartufo, el impostor ‘), Ainhoa ​​Santamaría (La estupidez ) i el repartiment femení de Fuenteovejuna).

En l’apartat de dansa, al guardó a Millor intèrpret femenina de dansa aspiren Luz Arcas (Kaspar Hauser. L’orfe d’Europa), Patricia Guerrero (Catedral) i Rocío Molina ( Caída del cielo), mentre que a l’apartat masculí estan Daniel Doña (Hàbitat), Manuel Liñán ( Reversible) i Martxel Rodríguez ( Oskara).

El premi a Millor espectacle de teatre podrà ser per a Hamlet, El laberinto mágico o Només són dones, mentre que el guardó al Millor espectacle de dansa podria ser per a Caída del cielo‘, Hàbitat o Oskara.

Lliurament el 5 de juny

El jurat, presidit per Alfonso Plou, ha estat compost per Pascual Carbonell, Marta Carrasco Benítez, Norka Chiapusso, Mudit Grau, Susana Sánchez, Alicia Soto, Ana Fernández Graciani i Emmanuel Berruezo (Manuel Segovia).

Un total de 112 espectacles dels 311 inscrits han estat seleccionats per participar com a candidats en aquesta edició. A més de les 23 categories a concurs -amb la incorporació de l’Espectacle de Calle- es concedeixen tres premis especials: Contribució a les Arts Escèniques, que s’ha atorgat a la Fundació Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Almagro; Honor, que s’anunciarà el pròxim 26 d’abril, i Aficionat, que es decidirà el 10 de maig.

Els guanyadors de la 20 edició dels Premis Max de les Arts Escèniques es donaran a conèixer el proper 5 de juny a la gala que se celebrarà al Palau de les Arts de València. Aquest any, els Premis Max compten amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana.

BANNER QUINZENA METROPILITANA FILATURAS 2021
Banner Quinzena metropolitana 2021