L’Assemblea General Ordinària de l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) ha escollit Joan Roselló com a nou president de l’entitat. Roselló, que exercia a la Junta Directiva de vicepresident i tresorer, substitueix en el càrrec a Alberto García (Ritual Music). El nou president de l’ARC és fundador i director general de The Project, empresa líder en gestió d’espectacles musicals que organitza més de 300 produccions i actes l’any i que coordina, entre d’altres grans festivals, el Festival Internacional de Jazz de Barcelona o el Festival de Guitarra de Barcelona.

ARC ocupa un paper determinant en la nova situació musical del país. El nombre de socis, els artistes representats i un elevat nivell de gestió que ocupa el 90% dels espectacles de Catalunya. Fa més de trenta anys que funciona i els seus associats representen una garantia de serietat i confiança. El canvi a la presidència ve acompanyat per un augment en el nombre d’associats, que se situa amb 89. Sense comptar les altes del 2008, l’ARC va tancar l’exercici passat amb un augment del 15% en el nombre d’associats, gràcies a la incorporació de vuit noves empreses.

L’ARC ha estat un dels interlocutors que ha participat en l’esborrany de la futura Llei de la Música, que vol impulsar el Ministeri de Cultura per a regular el sector. Així, un dels punts en què vol incidir la Junta Directiva en aquesta nova etapa és en obtenir una major projecció social, d’acord al seu alt grau de representivitat dins del sector musical, teatral i de l’espectacle en general.

ARC és la millor garantia per assegurar la pluralitat i el respecte de tot tipus d’artistes, ja que l’objectiu fonamental dels membres d’ARC és promoure la música en directe. Per aquest motiu, l’entitat ha endegat una nova web www.arcatalunya.cat, on professionals, programadors, periodistes i internautes en general, podran trobar notícies, agenda de concerts i una complerta base de dades d’associats i empreses del sector, i una àmplia biblioteca digital amb documents, estadístiques i estudis del mercat cultural.

  • " "
  • " "
  • " "
  • <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5MXGrfx7UV8” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>