Membres del departament tècnic i músics del Ballet Nacional de España (BNE) han manifestat al director general de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), Andrés Amorós, el seu malestar per la gestió portada a terme per l’actual director tècnic, Florencio Sánchez, segons han informat a Europa Press fonts de la companyia.
En un comunicat enviat a Amorós el 7 de març passat, vint dels afectats van fer constar el seu “total desacord” amb la feina de Sánchez, “per la falta de professionalitat, comunicació i respecte” que han vingut patint aquests treballadors de la companyia. En l’escrit es demanava “una solució urgent i una resposta immediata”, que, de moment, no ha arribat. D’altra banda, recentment el sindicat CCOO ha enviat al director general de l’INAEM un segon comunicat exposant irregularitats concretes portades a terme per Sánchez durant el transcurs de la gira pel nord d’Espanya que va realitzar el Ballet entre març i abril. Així mateix, fonts del BNE han assenyalat que l’actual directora artística, Elvira Andrés, es reunirà avui amb el comitè d’empresa i amb el sindicat CSIF per tractar, entre altres, els problemes que existeixen amb Florencio Sánchez, posat en el seu actual càrrec per l’anterior directora del Ballet, Aida Gómez.
D’altra banda, Andrés Amorós ha dit a Europa Press que la gerència de la companyia es troba actualment en mans d’Adrián Bautista Gascón, el funcionari que, al seu moment, va nomenar l’Institut després de la destitució de Hans Tino com a gerent del BNE, i de qui es va dir que assumia provisionalment aquestes funcions i que es mantindria només “el temps precís i necessari”.