Núria Espert, Jordi Bosch i Gonzalo de Castro encapçalen el repartiment d’Hay que purgar a Totó, la comèdia de Georges Feydeau que es representa avui (21.30 h) al Teatre Fortuny de Reus. L’obra permet veure Espert, per primer cop al llarg de la seva dilatada trajectòria, interpretant un vodevil, un gènere del tot allunyat dels registres del drama i la tragèdia que han marcat la carrera de l’actriu.

Amb producció del Teatro Español de Madrid i direcció de Georges Lavaudant, Hay que purgar a Totó és una farsa que gira entorn d’un fabricant de porcellana (Jordi Bosch) que persegueix l’adjudicació d’una línia d’orinals suposadament irrompibles per a l’exèrcit francès. Per aconseguir la concessió rep el funcionari encarregat de les compres (Gonzalo de Castro), el qual assistirà atònit a les relacions absurdes i plenes d’equívocs i malentesos que mantenen entre ells els membres de la família del fabricant. Hay que purgar a Totó és una de les comèdies més conegudes del dramaturg francès Georges Feydeau (1862-1921), que, tot i haver estat força oblidat durant anys, actualment és considerat un dels autors de vodevils més importants del teatre universal i un dels mestres de la farsa i el teatre còmic modern. En la versió que avui arriba a Reus, Núria Espert es torna a posar a les ordres de Georges Lavaudant, que és un dels directors d’escena de més prestigi a Europa i que ja va dirigir l’actriu la temporada passada a Play Strindberg, una producció del Teatro de la Abadía de Madrid que també es va representar al Teatre Fortuny. A més de Jordi Bosch i Gonzalo de Castro (popular per la seva actuació durant anys en la sèrie televisiva Siete vidas), participen en el muntatge Tomás Pozzi, Ana Frau, Carmen Arévalo i Manuel Millán.

  • " "
  • " "
  • " "
  • <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5MXGrfx7UV8” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>