El tanatori de la Ronda de Dalt va quedar petit. Familiars, col.legues de la premsa, gent del teatre i de l’espectacle van acudir, ahir, a dir l’últim adéu a Gonzalo Pérez de Olaguer, al periodista i al crític teatral d’El Periódico, però, per sobre de tot, a l’entranyable amic. Teatrers il.lustres com Rosa Novell, Lita Claver (La Maña), Enric Majó, Josep Maria Benet i Jornet, Joan Lluís Bozzo, el mag Hausson, Calixto Bieito, Sergi Belbel, Àlex Rigola, Joan Estrada, Arnau Vilardebó, Ricard Salvat i molts altres es van acomiadar del mestre, com solíem anomenar-lo a la redacció. La cerimònia es va acabar com s’acaben les bones estrenes. Els assistents es van posar drets i li van dedicar una sentida ovació mentre retiraven el fèretre.

Rafael Nadal, director d’El Periódico, li va dedicar unes sinceres paraules de reconeixement. Va recordar també projectes comuns que han quedat en l’aire i va prometre no defraudar-lo i situar, en algun moment, una crítica teatral a la portada.

Joan Anton Benach, crític de La Vanguardia i amic de l’ànima, va explicar visiblement emocionat la valentia de Gonzalo davant del càncer que se’l va endur dilluns passat, als 71 anys. El seu final “previst, anunciat, però molt precipitat, deixa un buit. És com una mossegada”, va destacar. “Gonzalo –va afegir– no va tenir mai cap senyal de vanitat i el podria haver tingut per mèrits propis. Estimava la gent de teatre i davant la vanitat destil.lava generositat”. Benach va recordar com el crític sabia que estava vivint “de propina”, i que temia no arribar a l’11 de febrer d’aquest any, data en què planejava acomiadar-se aprofitant la presentació del seu llibre Els anys difícils del teatre català a la Cúpula Venus.

L’acte es va convertir en un emotiu homenatge al qual va assistir la plana major de l’espectacle que li va dedicar, de sorpresa, una versió de My way, de Sinatra, interpretada per Roser Batalla i corejada, aquell dia, per tots els presents. Ahir, la cançó va acomiadar una cerimònia religiosa marcada per l’emoció i el record d’un ésser únic que, com va dir Joan Font, dels Comediants, “sempre veia l’ampolla mig plena”.

  • Concert del 30è Aniversari
  • Juana
  • Manel
  • Alicia Alonso
  • West Side Story