Paco Mir presenta 'La princesa rosa cansada de viure en un món de color rosa',amb Laura Pau

El teatre Poliorama està oferint els diumenges de febrer l’espectacle Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa? de Paco Mir (direcció) i la companyia Grappa Teatre, que ha fet la seva estrena absoluta dins el cicle Poliorama en família de Viu el Teatre.

L’espectacle, dirigit a infants a partir de 3 anys, respon a una adaptació teatral que Paco Mir ha fet de l’exitós llibre amb el mateix títol de l’autora sevillana Raquel Díaz. Els estereotips infantils de princeses roses que fan petons a gripaus quedaran desmuntats en aquesta divertida aventura musical que les famílies podran gaudir tots els diumenges de febrer i març a les 12.30 h al Teatre Poliorama. L’interpreten Laura Pau i Anna Arena. I compta amb música de úsica: Pere Bardagí, Pablo Narea, Max Mir i Josep Zapater.

En escena els petits espectadors coneixeran a la Carlota, una princesa tan rosa com totes les princeses. Té un vestit rosa, una habitació rosa i una “feliç” i envejable vida de color rosa però, tot i això, la Carlota s’avorreix moltíssim. A ella tot això de fer petons a gripaus a la recerca d’un príncep blau no l’interessa gens ni mica. En canvi, li agradaria caçar dracs, anar en globus o nedar a lloms d’un dofí. La protagonista d’aquesta història farà trontollar a tot un regne pel sol fet de voler ser la persona que vol ser i no la que els altres volen que sigui. Segons la Carlota, la solució és molt fàcil, la gent ha d’entendre que hi ha nenes que en lloc de voler ser princeses roses, prefereixen qualsevol altre color dels milions que hi ha al món.

INCONFORMISME PER ACABAR AMB ESTEREOTIPS
Paco Mir ha estat l’encarregat de dirigir i adaptar aquest llibre infantil que convida als més petits a reflexionar sobre la igualtat d’oportunitats entre nens i nenes al mateix temps que ho fa la princesa Carlota sobre l’escenari. Aquesta heroïna inconformista pren com a punt de partida el marc dels contes tradicionals, tan plens de tòpics de gènere, i inicia una aventura on qüestiona aquesta tradició i es rebel•la contra la imposició d’estereotips i prejudicis.

UNA PROGRAMACIÓ ÚNICA PER AL PÚBLIC FAMILIAR
El cicle Teatre Poliorama en família manté l’essència dels inicis de la programació de Viu el Teatre. L’objectiu és fer arribar el teatre a tothom, fidelitzant i creant nous públics. Els quatre espectacles programats enguany són de teatre musical, propostes de mig format de diversos gèneres, adreçats a infants de més de tres anys. La durada d’aquests espectacles és d’una hora.

Viu el Teatre és una entitat privada sense ànim de lucre que promou espectacles teatrals de qualitat i innovadors entre un públic familiar amb l’objectiu d’arribar als espectadors més petits. Amb el lema “El batec del teatre familiar de Barcelona”, la 13a edició de Viu el Teatre vol posar en contacte les famílies amb nens i nenes de zero a dotze anys amb una acurada selecció d’espectacles teatrals infantils.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Espectacle: Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?
Companyia: Grappa Teatre
Lloc: Teatre Poliorama (La Rambla, 115. 08001 Barcelona)
Funcions familiars: 19 i 26 de febrer i 5, 12, 19 i 26 de març a les 12.30 h
Recomanat: +3 anys

VÍDEO DE PACO MIR EXPLICANT L’ESPECTACLE
https://www.youtube.com/watch?v=U4IQeRcBfiU&feature=youtu.be

MÉS INFORMACIÓ
http://www.viuelteatre.com/princesa-rosa/
http://www.teatrepoliorama.com/ca/programacio/c/74_hi-ha-res-mes-avorrit-que-ser-una-princesa-ro.html