Tres companyies s’han endut els Premis Caixa Catalunya que enguany arriben a la segona edició: Pan.Optikum, Bash Street Theatre i Companhia de Dança de Almada. El jurat atorga el premi de carrer ex aequo a Orpheus i CliffHanger! i el de sala a Submersão do Meu Ser.

En aquests guardons entren a concurs tots els espectacles que són estrena a l’Estat espanyol en el marc de la Fira de Teatre que, en aquesta ocasió, eren un total de 30 muntatges.

El jurat internacional ha atorgat el Premi Caixa Catalunya a la millor estrena de carrer ex aequo a dos espectacles. Un d’ells és justament el muntatge inaugural de la 26ª Fira, Orpheus, de la companyia alemanya Pan.Optikum. L’altre és CliffHanger! A real-life silent movie dels britànics Bash Street Theatre.

Per altra banda, el jurat ha decidit que el millor espectacle d’estrena de sala recaigués en Submersão do Meu Ser de la portuguesa Companhia de Dança de Almada.

La dotació del guardó és de 3.000 euros per companyia i la decisió ha anat a càrrec d’un jurat internacional de professionals de les arts escèniques integrat per: Michel Crespin (director, creador i consultor pedagògic de teatre urbà francès), Jaime Hanson (actor, director i investigador teatral xilè), Susana Herreras (tècnica d’Arts Escèniques de la Junta de Castilla y León) i Jordi Fondevila (director artístic del festival NEO -Noves Escenes Obertes- de Barcelona i de la companyia Atolladero).

Els Premis Caixa Catalunya volen reconèixer les companyies que escullen el certamen per presentar per primer cop el seu espectacle.

D’altra banda, en aquests moments s’està fent el recompte de les butlletes de les persones que han participat en els Premis San Miguel. Aquests guardons s’atorguen segons el criteri del públic als millors espectacles de carrer i sala. Ben aviat, es donaran a conèixer les companyies guanyadores dels Premis San Miguel.

  • Juana
  • Manel
  • Alicia Alonso
  • West Side Story
  • Nomad
  • Crimen y telón